Zelenski va fi judecat ca un criminal de război”! Anunțul cutremurător vine din Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski riscă să fie condamnat pentru crime de război, dacă va fi capturat de ruși. „Autorii crimelor militare nu sunt doar cei care țin armele în mână și apasă pe trăgaci”, amenință înalț oficiali din republica separatistă Donețk..

Un deputat al Republicii Populare Doneţk a declarat miercuri că regiunea susţinută de Rusia intenţionează să-l judece pe preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski ca pe un „criminal de război”.

Într-un interviu cu agenția de presă de stat a Rusiei, Tass, Yelena Shishkina a spus că Republica Populară Donețk va aduce acuzații parlamentarilor care au condus Ucraina după 2014, când președintele rus Vladimir Putin a anexat Crimeea.
Printre aceștia se numără și Zelenski, fostul președinte interimar Oleksandr Turchynov și fostul președinte Petro Poroșenko, a spus ea.

„Autorii crimelor militare nu sunt doar cei care țin armele în mână și apasă pe trăgaci. Aceștia sunt și generali, care dau ordine și, de asemenea, președinți”, a spus Shishkina, care conduce comisia pentru legislație penală și administrativă a parlamentului RPD.

Ea i-a acuzat pe cei trei că și-au pus semnăturile pe „ordinul de a trimite neo-naziști în Donbas pentru a ucide civili de aici”, potrivit Newsweek.com.

Kremlinul a promovat narațiunea conform căreia așa-numita „operațiune militară specială” a lui Putin urmărește să-i salveze pe locuitorii autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk de un adevărat „genocid”.

Shishkina a spus că legile din republica autodeclarată stipulează responsabilitatea penală pentru crimele de război, precum și pentru sprijinirea și finanțarea terorismului.

„Ucraina a pus în aplicare condiții care au permis organizațiilor neonaziste să funcționeze pe teritoriul său, inclusiv amnistia pentru membrii lor, neaducerea lor la răspundere penală și aprobarea legislativă a crimelor comise împotriva rușilor”, a adăugat oficialul din Donețk.

Leave A Reply

Your email address will not be published.