Vremea o ia razna! Început de august cu ploi și inundații severe

Vremea continuă să fie schimbătoare și extrem de capricioasă. Aflăm acum că lucrurile rămân în continuare complicate și temperaturile ridicate vor corela cu ploile și vijeliile.

Meteorologii au emis cod galben de inundații, care fac ravagii în România.

Ploile au făcut dezastru

Vremea a fost extrem de capricioasă în ultima perioadă se pare că lucrurile nu revin la normal prea curând.

Ploile au făcut ravagii mai ales în Dobrogea, unde a fost cod roșu de furtuni. A plouat mult în majoritatea stațiunilor de pe litoral, până noaptea, dar temperaturile au rămas la fel de ridicate.

Meteorologii au emis și un cod galben și portocaliu de inundații pentru majoritatea râurilor. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, codul galben este valabil în intervalul duminică, ora 12:00 – luni, ora 12:00.

Vremea nu a fost prea bună nici la Cluj sau Bistrița, unde vijeliile au făcut ravagii: au trântit pomi, au fost probleme de electricitate și multe case au fost inundate.

Cum e vremea la începutul lunii

Începând de astăzi, vremea se schimbă din nou.

Chiar dacă în Weekend a fost ceva mai răcoare, temperaturile încep să crească de astăzi. Vremea se va încălzi treptat, astfel că miercuri vom ajunge iar la 34-35 de grade Celsius și canicula este tot mai aproape.

Astăzi, cerul va fi înnorat la munte, dar şi în centrul, estul şi sud-estul țării. Pe zi sunt anunțate averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 20 de grade.

Temperaturile cresc radical de marți în vest și sud, dar mai ales în zona de Câmpie, unde ajung chiar si la 35 de grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, precum şi în zona Montană înaltă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.