Vremea o ia razna în toată țara! Cod galben de furtuni

Vremea este din ce în ce mai schimbătoare în România.

Ne confruntăm cu o perioadă caniculară, cu temperaturi extreme, dar se pare că nici ploile și vremea rea nu stau departe.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o alertă meteo cod galben de furtuni în aproape toată țara.

Vreme rea în toată țara

ANM a emis o alertă de cod galben de furtuni care intră în vigoare astăzi

În tot acest timp sunt așteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină în majoritatea regiunilor din țară.

Vremea va fi foarte instabilă în zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana. Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud,

Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Sunt așteptate fenomene extreme, mai ales marți după-amiaza, previn averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Revine canicula

Am avut parte de câteva zile ceva mai răcoroase, cu nopți destul de reci.

De miercuri, însă, vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării. Vremea se va menține la peste 35 de grade până pe data de 19 August, de când se va simți radical o răcire.

La munte, maximele vor ajunge la 26 de grade și minimele vor fi de 13-16 grade Celsius.

În România, intre 22 și 28 august, temperaturile maxime vor avea o medie între 17 și 20 de grade, iar minimele între 9 și 12 grade.

Va ploua aproape zilnic și vremea va fi extrem de instabilă. Vântul va sufla mai tare noaptea, de unde și temperaturile scăzute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.