Vladimir Putin amenință Ucraina cu noi lovituri după atacul din Crimeea

Vladimir Putin amenință din nou Ucraina după atacul asupra flotei ruseşti din oraşul Sevastopol, Crimeea.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că noul atac al Moscovei asupra Ucrainei din cursul zilei de luni a fost

parţial un răspuns la atacul asupra flotei ruseşti din oraşul Sevastopol din Crimeea de sâmbătă,
potrivit CNN.

Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură din Kiev şi din alte oraşe ucrainene, lăsând părţi ale capitalei Ucrainei fără electricitate şi apă.

Întrebat de un reporter dacă loviturile de luni au fost un răspuns la atacurile cu drone de sâmbătă din Crimeea, Putin a răspuns: „În parte este într-adevăr

aşa. Dar nu este tot ce putem face”.

Vladimir Putin cere Ucrainei să nu mai atace în zona Mării Negre

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut luni Ucrainei să garanteze siguranţa navelor care folosesc coridorul pentru exportul de cereale, acuzând o „ameninţare” după un atac care a vizat flota rusă din Crimeea, relatează AFP.

„Ucraina trebuie să garanteze că nu va exista nicio ameninţare la adresa siguranţei navelor civile”, a declarat Putin

într-o conferinţă de presă, acuzând Kievul că a folosit coridorul de cereale pentru atac şi că aceasta a justificat retragerea sa din acordul privind exporturile ucrainene.

„Acest atac a fost lansat de Ucraina împotriva navelor Flotei Mării Negre(…) Ei au creat un pericol pentru navele noastre şi navele civile”, a continuat el.

„Este o ameninţare pentru navele noastre şi navele civile”, a adăugat Putin, subliniind în acelaşi timp că Rusia nu s-a retras din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, ci l-a „suspendat”.

Rusia a declarat duminica trecută că a recuperat rămăşiţele unei drone utilizate cu o zi înainte pentru a ataca flota sa din Sevastopol, în Crimeea, susţinând că aceste drone au folosit coridorul de securitate dedicat transportului de cereale şi că una dintre ele ar fi putut fi lansate de pe „o navă civilă” închiriată în cadrul Iniţiativei de la Marea Neagră.

Putin respinge discuțiile de pace cu Ucraina
Liderul rus a acuzat Ucraina că a aruncat „la coşul de gunoi” acordul încheiat la Istanbul la începutul acestui an, în timp ce semna acordul privind exportul de cereale din Marea Neagră.

”Pentru a putea începe să facem propuneri la discuţii, mai întâi trebuie să aibă loc discuţiile. Iar aşezarea în prealabil pe masă a poziţiei de negociere nu este întotdeauna recomandabilă pentru a îți atinge obiectivele naţionale”, a spus Putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.