Viorel a găsit o ciupercă uriaşă pe Transfagarasan. Ce era, de fapt: a aruncat-o imediat

O întâmplare inedită a avut loc pe Transfagarasan. Dacă nu s-ar fi fotografiat cu „captura”, toată lumea ar fi spus că e doar o simplă poveste.

Este vorba despre un bărbat din Targu-Carbunesti, care a găsit o ciupercă uriaşă.

O zi obişnuită prin pădure s-a transformat într-o adevărată aventură. Un bărbat din Targu-Carbunesti a descoperit o ciupercă uriaşă într-o zonă turistică situată la poalele munţilor Parâng.

Deşi este comestibilă, bărbatul a ales doar să se fotografieze cu mânătarca, apoi a aruncat-o în pădure, potrivit realitatea.net.

”Se vedea că este bătrână. Nu am luat-o acasă, noi luăm doar ciupercile tinere, mai frumoase, care ajung şi la trei kilograme.

Eu am găsit-o, la Obârşia Lotrului. Sunt aici la cules de ciuperci, cu soţia. Mergem frecvent. Ne-am fotografiat cu ea şi am aruncat-o.

M-a surprins mărimea ei. Am cântărit mânătarca şi am văzut că are cinci kilograme. Am găsit şi albe, mari, o frumuseţe.

Marţi am găsit 30 de kilograme de calitatea I, eu cu soţia, aici se fac bani la greu”, a declarat Viorel Daniel Dăianu, un lăcătuş mecanic din Targu-Carbunesti.

Boletus edulis este o ciupercă comestibilă, din încrengătura Basidiomycota, în familia Boletaceae şi de genul Boletus, numită în popor în primul rând hrib, hrib cenuşiu sau mânătarca, a cărei nume generic

este derivat din cuvântul latin (latină boletus=burete), fiind însăşi transliterat de la cuvântul din greacă veche (greacă βωλίτης=ciuperca de sol), epitetul provenind de la cuvântul latin (latină edulis=comestibil).

Ea coabitează, fiind un simbiont micoriza (formează micorize pe rădăcinile arborilor).

Leave A Reply

Your email address will not be published.