VIDEO | Un avion cu pasageri s-a prăbușit în Tanzania. Cel puțin 19 persoane au decedat

Cel puțin 19 persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, încecând să aterizeze în orașul Bukoba din Tanzania.

26 dintre cele 43 de persoane care se aflau la bordul zborului Precision Air au fost salvate inițial și trimise la spital.

Cei doi piloți care se aflau la bordul aeronave i au reușit să ia legătura cu oficialii locali din cabina de pilotaj, dar prim-ministrul spune că este posibil ca aceștia să fi decedat între timp.

Echipele de salvare încă încearcă să îi salveze pe cei blocați.

Care este cauza accidentului?

Accidentul aviatic a fost pus pe baza vremii nefavorabile. Echipajele de intervenție au folosit frânghii a trage avionul mai aproape de mal. O parte din avion se află și acum deasupra apei.

Un avion al companiei Precision Air s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania în încercarea de a ateriza pe aeroportul din Bukoba, a fost anunțul companiei de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), citată de Reuters.

Tragedie aviatică în Italia.

Șapte persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit
Un elicopter care zbura dinspre insulele Tremiti din Italia spre continent s-a prăbușit, sâmbătă, 5 noiembrie 2022, în apropiere de orașul Foggia. Șapte persoane s-au stins din viață.

Aparatul de zbor a fost găsit între San Severo și Apricena. Incidentul a fost anunțat de vicepreședintele Regiunii Puglia

Raffaele Piemontese. Toți pasagerii elicopterului s-au stins diin viață: pilotul, copilotul, un medic care terminase serviciul de pază pe insulele Tremiti și o familie de turiști sloveni cu fiica lor în vârstă de 13 ani.

Aeronava a pierdut contactul radio și a dispărut de pe radar în zona Apricena, în provincia Foggia. Vicepreședintele

Regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, a anunțat că elicopterul a fost găsit îbtr-o zonă rurală și că toți pasagerii au decedat. Aparatul de zob aparține companiei Alidaunia, aflată în serviciu pe ruta Foggia-Vieste-Isole Tremiti.

La bordul elicopterului se mai afla un medic de la postul 118 prezent în Insulele Tremiti care se întorcea acasă după tura de muncă.

Primarul arhipelagului de lângă Gargano Peppino Calabrese a confirmat acest lucru. „Doctorul tocmai își terminase tura și a decis să ia elicopterul în loc de navă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile marine. O ceață deasă a căzut aici”.

Edilul a adăugat apoi: „Comunitatea noastră este în stare de șoc, așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum în 30 de ani de serviciu”.

Bilanțul tragic al victimelor: 7 persoane s-au strâns din viață

Alidaunia operează în sectorul navigației aeriene și este singura companie italiană care efectuează servicii programate cu elicoptere pentru transportul de pasageri, mărfuri și corespondență, de peste 26 de ani.

Este proprietarul serviciilor de protecție civilă, salvare cu elicopter (118) și ambulanță aeriană în numele administrațiilor publice din diferite regiuni ale Italiei. Din 1985, cu acordul ministerial și în colaborare cu Departamentul Transport al Regiunii Puglia, garantează legătura zilnică între Foggia și Insulele Tremiti.

„Suntem cu toții consternați de cele întâmplate. La fața locului sunt autorități și echipe de recuperare, iar operațiunile cu siguranță nu sunt facilitate de vremea neplăcută. Accesul curioșilor este blocat înca de la SS 89, așa că abtineți-vă să mergeți la fața locului.

Acum este momentul durerii și al rugăciunii”, a fost mesajul transmis pe rețelele de socializare Matteo Vocale, edilul orașului San Nicandro Garganico, cu referire la suspendarea parțială a traficului auto pe drumul de stat 89 Garganica.

Leave A Reply

Your email address will not be published.