Vesti triste despre Rona Hartner

Rona Hartner a anunțat că a fost din nou diagnosticată cu cancer, de data aceasta la plămâni. În vârstă de 50 de ani, artista a mai trecut printr-o luptă cu cancerul la colon în 2019, pe care a câștigat-o. De data aceasta, diagnosticul medicilor a fost mult mai dur. Rona Hartner a mărturisit, într-un postare video pe pagina personală de Facebook, că, în urma unui control medical, a aflat că are cancer pulmonar, în stadiul patru, cu metastaze la creier. Rona Hartner, după ce a fost diagnosticată cu cancer la plămâni: „Vă rog și pe voi să vă rugați!”

„Am aflat acum două zile (n.r. 12 iulie) că nu a recidivat cancerul, dar ca am un alt cancer. La plămâni cu niște metastaze la creier. Recunosc că m-am întristat. E fază patru, cam avansat. Dar m-am gândit – de ce să mă întristez, ia să dau telefon tuturor prietenilor, preoților pe care îi știu și să îi pun să se roage. Vă rog și pe voi să vă rugați!

Nu știu ce desfășurare va avea. Se comportă cam agresiv!” – a spus artista, într-o postare pe pagina ei de Facebook.

Boala Ronei a debutat cu o tuse puternică și persistentă, care a făcut-o să se prezinte la medic. După mai multe controale în Franța, fără rezultate, artista a ajuns în cele din urmă la un medic în România și așa a aflat că este vorba despre ceva mai grav decât o pneumonie.

Rona Hartner: „Nu m-am așteptat la asta!” „Practic de două luni tușeam continuu. Am fost să văd foarte mulți doctori în Franța, care nu mi-au găsit niciun diagnostic. Și atunci m-am dus în România la un pneumolog român, foarte bun, care m-a auzit o singură dată tușind și m-a trimis imediat la radiografie.

Mi-a zis că s-a găsit o pneumonie atipică și mi-a zis doctorul că după părerea ei, este ceva mult mai grav. M-am dus în Franța și am început să fac niște investigații și pe 12 iulie mi-a picat diagnosticul, pentru că cine caută, găsește. Diagnosticul spunea pur și simplu că am cancer în faza patru. Deja este cu metastaze

Recunosc că pe moment am plâns, pentru că nu m-am așteptat la asta. A fost un șoc, dar mi-am dat seama că Dumnezeu mă iubește și că dacă această boală a ajuns la mine iarăși este pentru că prima dată nu a fost tratată bine, pentru că a fost și oricum e altă boală. M-am epuizat anul ăsta mult prea mult” –  a mărturisit Rona Hartner, ulterior, la Antena Stars.

În cadrul postării de pe Facebook, Rona a mai mărturisit că una dintre marile ei dorințe este să poată finaliza un album la care lucrează de ceva vreme. Și speră din tot sufletul ca fata ei, Sumalya (14 ani), să fie bine, dacă i se va întâmpla ceva

„Vreau, vreau, vreau să nu plec de aici până nu termin discul meu Eternity. Chiar vreau să fac acel album, nu vorbesc habotnic, pentru că am văzut că sunt oameni care sunt vindecați prin piesele acelea. Știu că am primit în rugăciuni muzica și textul și vreau să-l fac. Am să-l fac, chiar dacă nu știu dacă mă mai țin pe picioare, dar am să-l fac. E singurul lucru pe car mă ambiționez să-l mai fac. Și, pe urmă, am să mă rog la Dumnezeu să fie bine pentru fata mea, să găsim soluții și aștept un miracol.” – a adăugat artista

Rona Hartner: „Poate Iisus va da la o parte boala, moartea!” Cât despre tratament, ea a precizat că medicul a sfătuit-o să facă imunoterapie. Dar pe lângă acest lucru, ea va continua să se roage și să se împărtășească zilnic în lupta sa cu boala. “O să urmez ce îmi spune doctorul.

Acum vrea să îmi facă imunoterapie, nu chimioterapie, nu citostatice. Imunoterapia e mult mai suportabilă. Încerc să mă împărtășesc în fiecare zi, să mă conectez la Autorul vieții. Încerc să mă împărtășesc și să am viața în mine. Poate Iisus va da la o parte boala, moartea, dacă asta e voința Lui. Boala nu este făcută pentru că Dumnezeu e supărat pe noi și ne pedepsește.

Boala face parte dintr-o încercare a vieții pentru a ne face să activăm aceste forțe ale credinței. Prima oară m-a salvat (n.r. – Iisus). Poate mă mai salvează și de  data aceasta. Poate ține boala în frâu. Așa că, rugați-vă să dispară. Viața e frumoasă!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.