Vești rele pentru elevi! Ministerul Educației a spus adevărul despre burse

În ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări în ceea ce privește domeniul educației. Elevii sunt în așteptarea unor vești în ceea ce privește bursele, care ar fi trebuit să ajungă deja la ei.

Veștile nu sunt, însă, prea bune, dar Ministerul Educației a oferit lămuriri.

Întârzieri la plata burselor
Elevii au optat, încă de la începutul anului școlar, pentru burse de performanță, merit, studiu și ajutor social, în funcție de tipul la care se încadrează.

Acestea ar fi trebuit să fie deja virate, dar autoritățile au oferit lămuriri în acest sens.

Ministerul Educaţiei a precizat, într-un comunicat emis miercuri, că există întârzieri legate de plata burselor şcolare. Aflăm de la oficiali că ar fi fost prea multe dosare și numeroase ședințe, motiv pentru care banii nu au ajuns încă la elevi. Se pare, însă, că banii necesari au fost alocaţi în conturile trezoreriilor locale.

Ministerul Educaţiei a convocat, în regim de videoconferinţă, toţi inspectorii generali şi contabilii-şefi, pentru a discuta despre situația provocată.

”Din informaţiile transmise de inspectorate în cadrul videoconferinţei, există, în momentul de faţă, întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilităţii, fie de data organizării şedinţelor pentru buget ale Consiliilor locale.

Pentru a avea o situaţie clară la nivel de şcoli, fiecare inspectorat şcolar va organiza, în cursul zilei de mâine (n.r. joi, 27 octombrie), videoconferinţe cu directorii de şcoli din judeţ”, a anunțat ministerul.

Ministerul a explicat că va face tot posibilul pentru ca banii elevilor să ajungă la aceștia în timp util de luna viitoare. Indiferent de cum vor fi virați banii sau ce alte complicații vor apărea, autoritățile se vor asigura că elevii nu vor mai avea parte de situația de luna aceasta.

În plus, ministerul Finanțelor a demarat o anchetă la nivelul județelor cu privire la nevirarea banilor necesari acordării burselor de performanță, merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.