Vești proaste! Pensiile și salariile românilor ar putea să scadă. Este anunțul momentului!

PSD continuă să vorbească despre impozitarea progresivă. Social-democrații au de gând să meargă mai departe și să propună Coaliției să supraimpoziteze pensiile speciale și salariile mari pe care le au anumiți români.

Marcel Ciolacu susține că decizia a fost susținută și de către Curtea Constituțională a României, însă nu vizează toate categoriile de pensionari. De asemenea, liderul PSD declară că subiectul pensiilor speciale ar trebui să ajungă la final în țara noastră.

„M-am săturat. S-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile.

Eu nu am pensie specială. Cred că, în zona de pensii speciale, ne-a spus şi CCR, trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit şi să închidem acest subiect în România.

Eu, personal, Marcel Ciolacu, am provocat o discuţie în interiorul coaliţiei, dar şi în spaţiul public, în ceea ce priveşte Codul Fiscal.

De ce? Pentru că, în acest moment, este o diferenţă imensă între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului. Fiindcă toată pandemia şi efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari(..) Cel mai scump preţ l-au plătit cei cu boli cronice şi este evident că statul trebuie să intervină”, a declarat Marcel Ciolacu, relatează romaniatv.net.

Leave A Reply

Your email address will not be published.