Vești bune pentru românii care se încălzesc cu lemne de foc! Vor primi bani de la stat

Se anunță vești bune pentru românii care se încălzesc cu lemne de foc! Jumătate din populația țării noastre se încălzește astfel, iar, din acest motiv, Ministerul Mediului va propune acordarea unor bani.

Iată câți bani vor primi oamenii de la stat!

Conform unor statistici, jumătate din populația României se încălzește cu sobe pe lemne. Și prețul lemnelor a crescut în ultima perioadă, la fel ca și cel al gazelor și al energiei electrice.

Așadar, Guvernul României ia în calcul acordarea de subvenţii şi pentru această metodă de încălzire a românilor.

Vești bune pentru românii care se încălzesc cu lemne de foc! Vor primi bani de la stat

Potrivit observatornews.ro, Ministerul Mediului va propune acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc.

Dacă pentru gaz și energie Guvernul României a adoptat scheme de compensare, iată că și Coaliția de Guvernare vrea să aplice o soluție similară și pentru persoanele care se încălzesc cu lemne de foc.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că românii pot primi vouchere în valoare de 150 de lei pe metrul cub, iar limita maximă pentru o gospodărie va fi de 5 metri cubi.

„Creșterea, conform propunerii pe care o vom înainta, ar trebui compensată cu o sumă de 150 de lei pe metrul cub pentru lemn de foc pentru persoanele care cumpără cu factură lemnul de foc (…). Vom propune ca limita pentru cantitate să fie de 5 metri cubi”, a anunţat recent ministrul Mediului.

Ce își dorește Guvernul României prin această decizie

Guvernul României vrea astfel să existe o egalitate între populația care se încălzește pe gaz, cea care se încălzește cu energie electrică, dar și cea care se încălzește cu lemne de foc.

Schema se referă la întreg sezonul rece, iar propunerea oficială va fi lansată după o analiză în coaliţa de guvernare.

Până în prezent, de subvenţii la încălzirea cu lemne beneficiau doar persoanele care aveau venituri reduse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.