Veste de ultimă oră! Lovitură fatală pentru Ion Iliescu

Ion Iliescu, trimis în judecată

Procurorul General al României, Gabriela Scutea,

a anunțat astăzi că Ion Iliescu a fost trimis în judecată în Dosarul Revoluţiei din 1989.

Acest dosar a mai fost judecat în trecut, dar instanţa l-a înapoiat procurorilor pentru o nouă anchetă. Este un caz dificil, care a necesitat multă atenție și investigații.

De la procuror aflăm că ancheta a fost finalizată, iar oamenii legii au trimis Dosarul Revoluţiei din 1989 din nou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, unde va fi judecat.

Alături de el mai sunt alte două nume importante:Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului Românieiși Iosif Rus – general (rtr.) – fost șef al Aviației Militare.

Conform rechizitoriului, Ion Iliescu este acuzat că, în perioada 22-30 decembrie 1989, în timpul desfășurării revoluției, în mod repetat a indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, care nu reflectau întocmai adevărul.

Astfel, faptele sale au dus la o și mai mare agitație a oamenilor, care nu primeau informații adevărate, ci unele care amplificau și mai mult teama și teroarea.

„Majoritatea persoanelor trimise în judecată au făcut parte din structurile de conducere politice şi militare ale fostului regim, cu privire la care s-a stabilit că au adoptat măsuri sau au acţionat în vederea reprimării demonstraţiilor împotriva regimului comunist şi a dictaturii lui Nicolae Ceauşescu:

Inculpatul Gelu Voican Voiculescu (în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN), Inculpatul general Iosif Rus (în calitate de comandant al Aviaţiei Militare) și Inculpatul Ion Iliescu (în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior).

Cele mai sus prezentate reprezintă evidența cu privire la preocuparea Ministerului Public pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor (militari și civili) responsabile de survenirea numeroaselor decese și răniri de persoane în intervalul revoluționar”, se arată în comunicatul Parchetului General.

La fel ca el au mai fost multe personalități, care în perioada aceea profitau de panica din țară pentru a-și atinge obiectivele pe căi nu tocmai morale și legale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.