Veste bună pentru toţi pensionarii cu venituri mai mici de 1500 de lei. Banii intră pe card pe 8 septembrie

MIPE anunţă că doua tranşă de vouchere sociale cuprinde 150.000 de noi beneficiari în plus. În 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranşe în valoare de câte 250 de lei.

Vouchere 2022. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că cea de-a doua tranşă a voucherelor sociale cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus faţă de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Aceştia vor primi cardurile până în 3 septembrie. În 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranşe în valoare de câte 250.

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, împreună cu instituţiile partenere – emitenţii cardurilor şi Compania Naţională Poşta Română – a încheiat emiterea şi distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranşe a câte 250 de lei. În cursul acestei săptămâni,

reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării.

Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, a transmis, miercuri, MIPE, într-un comunicat de presă.

Ministrul Marcel Boloş precizează că se pregăteşte deja cea de-a doua etapă a distribuiri cardurilor.

”După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Vouchere 2022. Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele iniţiale şi pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022, numărul estimat de noi beneficiari fiind de 150.000.

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la sfârşitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari şi vor fi verificate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul săptămânii viitoare.

Vouchere 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în excusivitate pentru România TV că plata celei de a doua tranșe a suplimentului pentru persoanele cu venituri mici sub 1500 de lei, va fi efectuată pe data de 29 august. Totodată, ministrul a anunțat că politicienii lucrează la un nou pachet de măsuri pentru pensionari.

”Nu vorbim doar despre părinnții și bunicii noștrii vorbim și despre persoanele cu venituri de până în 1500 de lei, care vor primi a doua tranșă în data de 29 august. Facem tot posibilul să începem livrarea cu câteva zile înainte pentru că nu se poate face alimentarea într-o singură zi.

Dar termenul limită este data de 29 august. Așa cum prevede proiectul Sprijin pentru România, cele patru luni din anul 2022, sunt iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi, în exclusivitate la România TV.

Potrivit MIPE, emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie.

Sprijinul pentru alimente şi mese calde aferent tranşei II va ajunge către toţi beneficiarii până la 8 septembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.