Update: E oficial: se ieftinesc benzina și motorina! Care este noul preț al carburanților

UPDATE: După terminarea ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a anunțat cu că prețul la benzină și motorină va fi compensat cu 50 de bani. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon, iar proiectul în valoare de 2 miliarde de lei va fi susținut jumătate de stat.

„Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate asigurați de la bugetul de stat”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Măsura ar putea fi aplicată în următoarele trei luni, începând cu Iulie. Până atunci, trebuie să fie aprobată într-o altă ședință de Guvern viitoare.

În ultima perioadă, prețul carburanților a crescut radical. De când a izbucnit războiul, costurile au explodat cu adevărat, motiv pentru care autoritățile vor să ia măsuri în acest sens acum. Astfel, decizia finală va fi luată astăzi și anunțată imediat ce toate discuțiile vor fi finalizate.

Ce se întâmplă cu prețurile carburanților
Guvernul României va anunța joi decizia cu privire la scăderea prețurilor pentru benzină și motorină. Astăzi are loc o ședință specială, în care se va discuta situația din țara noastră în ceea ce privește prețul acestora. Se vorbește, în principiu, despre o compensare a prețului pentru următoarele trei luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.