Un medic ATI din ROMANIA a spus ADEVARUL in sfarsit. Care este, de fapt, realitatea din spitale…

Tatiana Grecu, medicul şef al secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde sunt trataţi pacienţii cu COVID-19,

trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că spitalele sunt sufocate, iar noua variantă a coronavirusului este mult mai agresivă.

Tatiana Grecu susţine, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că găsirea unui loc la ATI a devenit o misiune imposibilă, iar această variantă al COVID-19 este mult agresivă şi rezistentă la tratament:

„Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război.

În fiecare zi, cazurile sunt tot mai multe. Primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude, cunoştinţele cunoscuţilor, colegi, mesaje de disperare, de rugăminţi în căutarea unui loc oriunde în ţară!

Spitalele sunt sufocate, colegii noştri din toată ţara şi noi, suntem la limita suportabilităţii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă şi nu ştim cât va mai dura această stare.

Dincolo de neînţelegerea acestei situaţii de o mare parte a populaţiei şi chiar a unor jurnalişti, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70%-80% chiar şi cu tratament la domiciliu sau în secţiile de boli infecţioase!

Majoritatea celor cu forme severe care ajung în ATI răspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc până în prezent!“. La secţia ATI din Târgu Jiu sunt 16 paturi pentru bolnavii de COVID-19 şi toate sunt ocupate.

„Avem o singură viaţă pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie“

Leave A Reply

Your email address will not be published.