Un Gospodar Și-A Găsit Găina Moartă Dimineața, După Ce A Făcut Un Ou Cât Pumnul De Mare! Bărbatul Și-A Făcut Cruce Când L-A Spart Și A Văzut Ce Era La Interior

Întâmplare surprinzătoare cu găina unui fermier care a făcut într-una din zile un ou gigant.

Din nefericire, însă, aceasta i-a adus sfârșitul păsării.

Curios și mai ales intrigat că i-a murit înaripata, gospodarul a vrut să afle ce era în acel ou care i-a fost fatal găinii.

Abia după ce l-a spart și-a dat seama cum stă treaba și până la urmă s-a împăcat cu situația.

Gary, un fermier american, a avut surpriza să descopere într-o dimineață că una dintre găinile sale, pe care o botezase Gertrude, a făcut într-o dimineață un ou uriaș.

Ei bine, nu era prima dată când ouăle ei erau mai mari decât ale celorlalte găini. Și totuși, până acum găina nu a avut probleme cu eliminarea ouălelor, însă acela i-a fost fatal.

Găina a făcut un ou gigant care i-a fost fatal
Bărbatul, curios să afle motivul pentru care oul „criminal” crescuse atât de mult, l-a dus în casă și a filmat momentul în care l-a spart.

Spre uimirea sa, bărbatul a găsit în interior albuș, un gălbenuș, dar și încă un ou, cu tot cu coajă. Deși fenomenul oului în interiorul oului este destul de rar, acest lucru se întâmplă.

Se pare că acesta se datorează unei contracții de contraperistaltism, care are loc atunci când un ou este împins înapoi în sistemul reproducător al găinii și se înglobează într-un alt ou nou format.

„Acest ou gigantic avea un gălbenuș și un alt ou înăuntru. Nu-mi vine să cred că mi-a omorât găina. Nimeni nu a vrut să îl mănânce, așa că soția mea a făcut un balsam de păr cu el”, a povestit Gary.

Cel puțin, efortul monumental al găinii nu a fost irosit și a avut o destinație folositoare până la urmă. Însă povestea lui Gary nu este singulară, un fapt asemănător fiind postat de curând de un utilizator pe TikTok.

Ou uriaș de 150 de grame
Un tânăr a avut parte de o adevărată surpriză atunci când a găsit în cotețul găinilor un ou uriaș, aproape triplu față de celelalte. Acesta a observat că una dintre găinile sale s-a chinuit o după-amiază întreagă să facău oul respectiv, așa că a acordat o atenție deosebită acestui eveniment.

După ce a găsit oul imens, proprietarul a hotărât să filmeze întreaga experiență pentru a o posta pe rețelele de socializare. Rezultatul a fost chiar surprinzător. După ce au cântărit oul imens, care avea 150 de grame, și l-a comparat în mărime cu un ou normal, proprietarul a decis că este vremea să îl spargă pentru a descoperi ce se află în interiorul acestuia.

Înregistrând demersul pas cu pas, persoana a spart cu grijă oul folosindu-se de un cuțit. Încă de la început s-a putut observa că oul avea o coajă foarte subțire, deși avea dimensiunea unui ou de gâscă, însă aparținea sigur unei găini. După ce coaja oului s-a crăpat, proprietarul a vărsat conținutul oului pe o farfurie, iar reacția familiei la vederea rezultatului a fost pe măsură.

Oul în ou, un fenomen destul de rar
Un specialist veterinar a explicat că acest fenomen este destul de rar. Bărbatul spune totuși că nu înțelege cum s-a putut întâmpla asta și de ce primul ou nu a căzut normal.

Teoria acestuia este că primul ou nu a căzut din cauza unui stres suferit de găină. Iar la scurt timp, coaja următorului ou s-a dezvoltat normal, cuprinzând și oul deja existent. Așadar, primul ou a fost introdus înapoi în sistemul găinii din cauza unei contracții, devenid parte din următorul ou format. Așa se explică de ce uneori găina vreunui gospodar face câte un ou gigant, fapt care îi poate fi și fatal câteodată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.