Un bărbat din Arad s-a trezit cu 20 de mii de euro în curte, după ce un uliu valoros a zburat din Slovacia în România / FOTO

Un bărbat din Arad s-a trezit cu un uliu în curte care valorează 20 de mii de euro. Pasărea are o valoare enormă pentru vânătorii pasionați și fugise din Slovacia tocmai în curtea bărbatului care avea porumbei.

Ardeleanul a dat de urma proprietarului pentru a-i înapoia pasărea.

Un bărbat din Arad s-a trezit cu un uliu extrem de scump, aceasta valorează zeci de mii de euro. Frumoasa pasăre extrem de ascultătoare, dar și înfometată a ajuns la locuința bărbatului deoarece a fost atrasă de porumbeii pe care ardeleanul îi deține.

„A venit copilul şi a spus că a prins un uliu. Era înfometat, l-am băgat într-o cuşcă, i-am dat să mănânce şi după aia am început să vedem care-i problema”, povesteşte Cristian Ciumpe, potrivit observatornews.ro.

Ardeleanul a observat că pasărea care a venit tocmai din Slovacia este dresată și că răspunde la comenzile pe care le primește din partea lui, dar mai ales este foarte cuminte. Bărbatul a observat că pasărea avea clopoțel la picior și s-a gândit că nu este sălbatică, iar acesta și-a dat seama că aparține cuiva.

Cum a găsit bărbatul stăpânul
Bărbatul s-a gândit să păstreze pasărea, însă și-a dat seama că acesta are un stăpân. Soția ardeleanului a mărturisit că a căutat GPS-ul pe net și și-au dat seama că pasărea este extrem de valoroasă și extrem de întreținută. Cei au început să caute stăpânul păsării. Aceștia au declarat că uliul a fost cumpărat din Portugalia și era folosit la vânătoarea de potârnichi. Valoroasa pasăre zburase tocmai din Slovacia, iar proprietarul o căuta cu disperare.

„Din câte ştiu eu, preţurile pleacă de la 20.000 de euro în sus, e un sport foarte scump. Din discuţiile cu proprietarul, era foarte îngrijorat legat de starea de sănătate, a vrut să ştie dacă toate penele sunt la locul lor”, mărturiseşte Radu Silviu, medic veterinar, potrivit observatornews.ro.

După multe căutări, uliul a ajuns la proprietarul său din Slovacia, iar acesta a trimis un curier pentru a putea recupera pasărea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.