Ultimul rege al Greciei a murit. Constantin al II-lea și-a dat ultima suflare într-un spital din Atena

Zi de doliu pentru monarhie. Constantin al II-lea, ultimul rege al Greciei, a murit într-un spital privat din Atena. Fostul suveran și-a dat ultima suflare la vârsta de 82 de ani.

Ultimul rege al Greciei a murit. Constantin al II-lea s-a stins în noaptea de marți spre miercuri, într-un spital privat din Atena. Acesta avea vârsta de 82 de ani, relatează BBC.

Ultimul rege al Greciei, Constantin al II-lea, a murit
Se pare că fostul suveran era internat la Terapie Intensivă, unde a și murit după ce a suferit un atac cerebral, potrivit ERT.

La doar 23 de ani, Constantin al II-lea urca pe trunul Greciei. Se întâmpla în anul 1964, când deja începuse una dintre cele mai tulburi perioade din istoria

contemporană a Greciei. Astfel, în 1967 a avut loc o lovitură de stat, iar contralovitura nu a avut succes, astfel că regelui Constantin al II-lea nu i-a rămas decât să fugă în străinătate.

În 1973, monarhia a fost abolită în Grecia și, ulterior, regele a fost lipsit de cetățenia greacă. Așa a luat sfârșit dinastia daneză înființată în 1863 de străbunicul lui Constantin al II-lea, George I.

Constantin al II-lea, ultimul rege al Greciei, a fost căsătorit cu prinţesa Anne-Marie a Danemarcei şi a avut cinci copii. El era descendent al familiei regale

Schleswig-Holstein-Glücksburg și îi era văr regelui britanic Charles al III-lea, dar și naș fiului acestuia, William. Totodată, a fost fratele Sofiei, mama regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Constantin al II-lea avea o pasiune pentru navigație și a câștigat aurul într-o probă pe echipe la Jocurile Olimpice din 1960, de la Roma. De asemenea, a fost și membru al Comitetul Olimpic Internațional, relatează Mediafax.

Leave A Reply

Your email address will not be published.