ULTIMA ORA! Elena Merişoreanu, este în stare gravă la spital.

Artista Elena Merişoreanu, în vârstă de 74 de ani, a fost internată de urgenţă la Institutul Matei Balş din Capitală, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat. Ea s-a infectat cu COVID-19, deși s-a vaccinat complet în urmă cu câteva luni.

Elena Merişoreanu şi a fost internată de urgenţă la Institutul Matei Balş din Capitală.

În vârstă de 74 de ani, artista a fost vaccinată cu schema completă anti-COVID, s-a vaccinat și antigripal în aprilie, dar nu a scăpat de infectarea cu noul coronavirus. Acum o lună, ea a fost internată la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală.

„Sper să mă ajute Dumnezeu să scap cu bine!”
Artista se simţea rău de circa o săptămână, avea o răceală puternică, dar nu a pus-o pe seama unei eventuale infecții cu COVID-19.

Fiica ei a decis până la urmă să-i facă un test antigen, care a ieşit pozitiv la COVID, iar cum starea de sănătatea se înrăutăţea, au chemat Salvarea, iar artista a fost dusă la spital.

„Colectivul de aici e nemaipomenit. Sper să mă ajute Dumnezeu să scap cu bine”, a spus artista, de pe patulde spital. Ea este internată pe salon, nu în terapie intensivă.

„Am avut şi o răceală. (…) febră nu am avut, am avut un pic de ameţeală, dureri de cap, tuse. Ieri toată ziua nu am avut gust deloc la mâncare, nici miros şi am chemat Salvarea aseară, m-a adus aici. Sunt foarte mulţi internaţi, trebuie să luăm mai în serios această boală, pentru că am foarte mulţi colegi care zic că nu e nimic, dar uite că e”, a povestit Elena Merișoreanu, într-o declarație pentru Antena 3.

Artista este o susținătoare a măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus. În aprilie, în contextul morții lui Gabi Luncă, bolnavă de COVID-19, Elena Merișoreanu atrăgea atenția asupra gravității bolii.

„Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceea care ne îngrijesc”, spunea Elena Merişoreanu.

În anul 2018, artista a suferit o altă operaţie, de urgență, după ce corzile sale vocale au fost afectate grav. Intervenția chirurgicală a necesitat o perioadă de recuperare, astfel că artista a fost nevoită să-și anuleze toate concertele și invitațiile programate.

Ce spun medicii
Specialiștii spun că, la persoanele în vârstă, este posibil ca vaccinul să nu declanșeze un răspuns imun la fel de puternic precum în cazul tinerilor.

„Persoanele care au vârsta de peste 60-70 ani de ani au un răspuns imun la vaccin mult mai scăzut față de adulții tineri, dezvoltă o cantitate scăzută de anticorpi și riscul de infectare și de dezvoltare de boală severă al acestora este mai mare”, a explicat medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, intr-o declarație pentru Gândul.

De altfel, din nefericire, s-au înregistrat decese la persoane vaccinate, patru cazuri fiind anunțate chiar de șeful DSU, Raed Arafat, sâmbătă, pentru intervalul anterior de 24 de ore.

„Din păcate avem și patru decese a unor persoane care au fost vaccinate, restul fiind toate la persoane nevaccinate. Persoanele vaccinate care au decedat au avut comorbidități. Avem unul peste 60 de ani, două persoane peste 70 de ani și o persoană peste 80 de ani. Persoanele tinere decedate sunt toate nevaccinate”, a spus Raed Arafat scrie gandul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.