ultima ora! câţi bani câştigă o badantă din italia. salariul pentru care româncele se sacrifică în străinătate

Anual, mii de românce sunt nevoite să meargă la muncă în străinătate pentru ca cei de acasă să aibă un trai mai bun.

Multe dintre ele ajung în Italia, acolo unde îngrijesc bătrâni.
Fac asta pentru sume cuprinse între 700 şi 1500 de euro.

Câţi bani câştigă o badantă din Italia. Mii de românce îşi sacrifică viaţa peste hotare, îngrijind bătrâni, pentru ca cei de acasă să ducă un trai decent.

Câţi bani câştigă o badantă din Italia

Peste 860.000 de femei lucrează ca badante în Peninsulă. Româncele se numără printre preferatele italienilor, în detrimentul celor din Maroc şi Filipine. Acestea sunt recunoscute pentru faptul că sunt muncitoare, iar italienii au încredere să-şi lase bătrânii în grija lor.

“Este prima dată când este recunoscută calificarea pe care o au aceste persoane. Badantele fac o muncă, nu este recunoscută, iar statul italian, într-o situație de criză, a angajat persoane calificate, un precedent

pentru a recunoaște aceste femei care lucrează cu persoane cu demență, fac injecții, plus îngrijiri medicale”, a declarat Sebastian Toc, specialist la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, potrivit spynews.ro.

Sărăcia de acasă le-a făcut pe românce să plece peste hotare să îngrijească bătrânii. Sunt multumite că nu plătesc cazare şi mâncare, iar cu banii câştigaţi printre străini îşi întreţin familiile rămase în ţară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.