Turiștii români au rămas înmărmuriți! Ce a apărut în apele mării, pe plajă

Turiștii care se aflau duminică în apele limpezi din aproprierea plajei Marble Beach din insula Thassos au avut o surpriză de proporții.

În imaginile postate pe Facebook de poate vedea cum turiștii afalți aproape de mal s-au întâlnit cu o țestoasă de mari dimensiuni.

„Caretta–Caretta, uimitoarele țestoase cu capul pătrat”, a scris o româncă pe un grup de Facebook destinat insulei elene, Forum Thassos.

O broască țestoasă Caretta-Caretta măsoara aproape 3 metri lungime și are pâna la 180 kilorame.

Potrivti publicației Greek Explorere, se spune că de sute de ani broscuțele revin în acelasi loc unde s-au nîscut pentru a depune ouale, adică

în sudul insulei Zakynthos – aflată la câteva sute de kilometri de Thassos – iar lunile în care este cel mai probabil să poti vedea broscute abia eclozate în Zakynthos sunt iunie-august.

Specia de broaște testoase „Caretta-Caretta” (sau “loggerhead sea turtle”) este pe cale de dispariție, iar zona Golfului Laganas din Zakynthos

este declarată Parc Național (National Marine Park of Zakynthos), iar pe insulă activează „Asociația pentru protectia broscuțelor Caretta-Caretta”, arată sursa citată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.