Trebuie sau nu ținut pepenele roșu în frigider. GREȘEALA pe care mulți români o fac

Pepenele verde este în proporție de 92% apă, potrivit Food Network, ceea ce explică de ce se mănâncă în special pe timpul verii, când e nevoie de hidratare. În plus este bogat în antioxidanți, licopen, betacaroten și vitamina C. Însă, contrar opiniei generale, specialiștii spun că nu e o idee bună să-l depozităm în frigider.

Perioada de valabilitate a unui pepene verde este de la trei până la patru săptămâni după ce este tăiat din viță de vie, conform Comitetului Național de Promovare a Pepenelor Verzi. Dar care este cel mai bun mod de a păstra pepenele verde pentru a ajuta la menținerea prospețimii sale? Multe fructe și legume se păstrează cel mai bine în frigider. Este același lucru valabil și pentru pepene verde? Răspunsul nu este cel pe care l-ar da majoritatea românilor.

Sfatul specialiștilor este să nu depozitați pepenele verde în frigider. Pepenele verde refrigerat este mult mai puțin nutritiv. Oficiul Național de Promovare a Pepenelui Verde ne explică faptul că pepenele verde trebuie pus la frigider doar în 2 condiții: dacă a fost deja refrigerat sau dacă este deja tăiat. În caz contrar, păstrarea întregului pepene verde în frigider duce la modificări neplăcute ale aromei, texturii și culorii.

Cel mai bine păstrăm pepenele la temperaturi între 10° și 15°Celsius. Trebuie reținut că, chiar și atunci când este păstrat la temperatura camerei, acesta va rămâne proaspăt între 7 până la 10 zile.

Refrigerarea afectează nu doar gustul și culoarea

După cum arată un studiu realizat de Serviciul de Cercetare Agricolă USDA, afectează și nivelurile de nutriție. Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari la pepenele verde la temperatura camerei. Medical News Today explică că licopenul este cu 20% mai mare, iar nivelurile de beta-caroten se dublează în pepenele verde nerefrigerat, potrivit tastingtable.com.

Refrigerarea poate provoca o pierdere a culorii pepenelui verde, iar o culoare mai închisă indică un nivel mai ridicat de licopen.

Așadar, odată ce vă aduceți acasă pepenele, cel mai bine este să-l lăsați la temperatura camerei, până când doriți să-l tăiați. Nimeni nu vrea să strice picnicul cu un pepene verde mai puțin delicios și aproape deloc hrănitor. Să-i păstrăm integre vitaminele!

Leave A Reply

Your email address will not be published.