Tragedie pe un șantier din Belgia: Un muncitor român și-a pierdut viața la doar 29 de ani sub o placă de beton

Moartea fulgerătoare a unui muncitor român în Belgia a șocat întreaga comunitate de la locul de muncă. Marți, 18 iunie, un bărbat în vârstă de 29 de ani și-a pierdut viața într-un accident teribil pe un șantier de construcții din Wondelgem, Belgia, unde se ridica un bloc cu 73 de locuințe sociale.

O placă de beton s-a desprins din macara

Incidentul tragic s-a petrecut în momentul în care muncitorii mutau beton prefabricat cu ajutorul unei macarale.

Conform declarațiilor făcute de Elke Vande Velde, inspector de muncă în Gent, încărcătura s-a desprins în mod inexplicabil și a căzut direct peste tânărul muncitor român. Zgomotul asurzitor al plăcii de beton prăbușindu-se a fost auzit de toți cei prezenți pe șantier, provocând o scenă de haos și panică.

Echipajele de urgență, formate din autorități și personal medical, au ajuns rapid la fața locului. Din păcate, eforturile lor de a salva viața bărbatului au fost zadarnice, acesta fiind declarat decedat la scurt timp după impact.

Martorii oculari ai tragediei au relatat că evenimentul s-a desfășurat cu o viteză uluitoare, fără ca cineva să poată interveni pentru a preveni dezastrul.

„Mutau beton prefabricat cu o macara și, dintr-un motiv încă necunoscut, încărcătura s-a desprins și a căzut peste bărbat”, a explicat Elke Vande Velde.

Autoritățile au început o ancheta pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului

În urma acestui incident, autoritățile belgiene au demarat o anchetă amănunțită pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la desprinderea plăcii de beton. În paralel, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Belgia efectuează propriile investigații pentru a verifica dacă au fost respectate toate normele de siguranță pe șantier.

Acest accident tragic subliniază încă o dată pericolele la care sunt expuși muncitorii din construcții, în special cei care lucrează cu materiale grele și echipamente de ridicat.

Comunitatea muncitorilor de pe șantierul din Wondelgem este în stare de șoc, colegii tânărului fiind profund afectați de pierderea neașteptată a prietenului și colegului lor.

Tragedia pune în discuție și condițiile de muncă și măsurile de siguranță pe șantierele din Belgia, ridicând întrebări despre standardele aplicate și modul în care sunt implementate procedurile de siguranță. Atât companiile de construcții, cât și autoritățile de reglementare trebuie să colaboreze pentru a preveni astfel de accidente în viitor și pentru a asigura protecția maximă a muncitorilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.