Tragedie cu o zi înainte de nuntă. Alexandra, o tânără însărcinată în opt luni, a murit la doar 24 de ani

O tânără de 24 de ani din Suceava, însărcinată în opt luni, a murit chiar cu o zi înainte de nuntă. În ciuda eforturilor medicilor, nici copilul nu a putut fi salvat.

Tragedia s-a întâmplat într-un moment în care nimeni nu se aștepta. Alexandra și viitorul soț discutau despre cum urmează să se desfășoare ziua următoare, ziua nunții. Când, brusc, tânăra s-a prăbușit.

Andrei Miroș, cumnat: Vineri am făcut pregătiri de nuntă pentru sâmbătă, totul frumos, ne-a ajutat și ea chiar, a vrut.

Vineri seara vorbea cu fratele meu la masă, făceau pe a doua zi programări să vadă la ce oră să meargă la coafor și deodată parcă a împușcat-o.

Alexandra a fost transportată prima dată la spitalul din Gura-Humorului, apoi a fost dusă la Spitalul Județean din Suceava. Medicii nu au reușit să salveze nici mama, nici copilul.

Dr. Adrian Săraru, purtător de cuvânt al SAJ Suceava: Au găsit-o în stop cardio-respirator, au început manevre de resuscitare.

A fost trimis echipaj cu medic de la Suceava pentru preluarea și transportarea cu manevre în curs, la spital județean.

Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava:

A fost dusă imediat în sala de operație unde s-au continuat manevrele de resuscitare asupra mamei și s-a făcut cezariană de urgență pentru a încerca să fie salvat nou-născutul, dar din păcate nu au răspuns la manevrele de resuscitare, nici unul, nici celălalt.

Rudele spun că Alexandra nu ar fi dat semne că se simte rău, deși cu puțin timp în urmă a fost infectată cu SARS-CoV-2.

Andrei Miroș, cumnat: A avut o răceală, la urgențe au găsit cu Covid, a stat internată. I-a fost bine o perioadă, dar joi-vineri oleacă se simțea rău.

Se simțea moale și sarcina o îngreuna. Nu cred că a avut treabă Covidul, a făcut un stop cardio-respirator. Avea stent de la 10 ani și acela o mai afecta.

La sfârșitul lunii iulie, Alexandra a fost internată pe secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Suceava, fiind infectată cu SARS-CoV-2. Tânăra s-a externat la cerere pe 2 august, cu stare generală bună.

Dr. Dan Teodorovici: A fost internată în sectorul Covid-19, cu formă medie.

S-a externat la cerere, dar fără necesar de oxigen, cu analize bune, cu tratament efectuat complet, dar avea patologie cardiacă preexistentă. Sarcina era un risc suplimentar pentru ea.

Cauzele morții tinerei nu sunt clare încă, însă medicii pun decesul ei pe seama problemelor cardiace de care suferea.

Trupurile neînsuflețite ale mamei și fetiței au fost transportate la medicină legală pentru necropsii. Familia se pregătește acum pentru înmormântare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.