Surpriza pentru o femeie din Vaslui care a primit un colet.

Un primar din Vaslui crede ca a gasit solutia ca oamenii sa nu mai arunce gunoiul la intamplare. Dupa ce ii indentifica pe cei care lasa resturile pe unde apuca, le trimite inapoi prin posta.

Cei care au primit deja pachetele, au crezut ca sunt ajutoare de la Uniunea Europeana si au platit chiar ei costurile de expeditie. Insa, dupa ce au deschis coletele, au ajuns de rasul satului.

„Uitati un exemplu de gunoi aruncat la intamplare… Cautam ceva care sa ne conduca la cel ce a depozitat gunoiul. Asta e metoda care duce la depistarea celor care isi bat joc de munca noastra”, explica primarul.

Ca sa dea de urma celor care arunca la intamplare gunoiul, angajatii primariei din Hoceni, judetul Vaslui, cauta printre resturi facturi, chitante sau cupoane de pensie.

Odata identificati „proprietarii”, gunoaiele sunt impachetate si trimise prin posta celor care le-au abandonat.

Munti de gunoaie adunati dupa vacanta de Rusalii a romanilor. „Nu prea ai cosuri unde sa arunci deseurile”
Mimi Radu, localnica: „M-a chemat la posta ca am un colet.

Cand m-am dus, era o cutie de la UE. Eu, bucuroasa, imi batea inima. Cand colo, o fusta de-a mea aruncata la gunoi, o flanea..”

Pana acum, peste 20 de familii din Hoceni au primit inapoi gunoiul prin posta.
Reporter: Ati ras de vecina?

Localnic: Nu, ca si eu am primit.

Lica Raducanu, localnic: „O matusa de-a mea a primit un colet de la Posta. A venit la mine si a zis ca a primit un colet de la UE.

Cand colo, un colet cu gunoi, iar deasupra un plic prin care era instiintata de primar ca a a aruncat deseuri.”

Valeriu Tabara, primarul comunei: „Supriza a fost majora cand au desfacut pachetele si au constat ca era gunoi de-al lor. L-au recunoscut…”

Initiativa autoritatilor pare sa dea roade. De cand s-a dus vestea ca cine arunca la intamplare gunoiul il primeste inapoi acasa, putini mai lasa resturile pe unde apuca.

„Fiind cutia de la UE, am crezut ca sunt fasole, ulei, zahar, cum ne-au dat prima data. Si am avut surpriza cu gunoaiele. Nu am mai aruncat nimic de-atunci.

Tot satul a ras de noi”, spune o femeie prinsa pe picior gresit.
Maria Melinte, localnica:

„Mi-a parut bine cand s-a intamplat si i-a trimis pachetul acasa. Foarte bine. Au dus gunoiul la deal, peste tot, i-a facut bine.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.