Site-ul Poliției Române a picat. Hackerii pro-ruși Killnet au revendicat atacul cibernetic

Hackerii pro-ruși continuă atacurile cibernetice asupra României. Sâmbătă după-amiază site-ul Poliţiei Române a picat. Oficialii au confirmat că este vorba despre un atac cibernetic, care a fost revendicat între timp de gruparea de hackeri Killnet.

Sâmbătă seara, puțin înaintea orei 18, site-ul Poliției afișa: „acest site nu poate fi accesat” și „A durat prea mult ca www.politiaromana.ro să răspundă”.

Atacul a fost revendicat de gruparea de hackeri pro-ruși Killnet. „https://politiaromana.ro Doborât de echipele #Killnet #Yourdaddysec”, au transmis hackerii pe un cont de Telegram.

„Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei”, a transmis Poliția Română într-un comunicat de presă.

„âAtacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta, mai transmite instituția.

„Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române,” a mai spus acesta. Ofiţerii

specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată,” a încheiat comunicatul Poliția Română.

Leave A Reply

Your email address will not be published.