Simona Halep, reacții în lanț după scandalul dopajului de la US Open. „Nu va rămâne în istorie”

Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) este în centrul unui scandal uriaș după ce a căzut un test anti-doping la US Open 2022 și a fost suspendată provizoriu din competițiile de tenis.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că sportiva a fost depistată pozitiv cu substanţa denumită Roxadustat.

Reacții de susținere pentru Simona Halep, dar și atacuri sub centură apar la foc continuu după apariția veștii.

„Simona Halep a fost trădată de medic sau de antrenor”
Fostul internațional român Ionuț Lupescu o apără pe Simona Halep după ce sportiva română a fost suspendată provizoriu, după ce ar fi folosit substanța interzisă numită Roxadustat.

Lupescu susține că sportivii au încredere în staff-ul lor și consideră că responsabilitatea aparține persoanelor din staff-ul Simonei Halep.
„Simona Halep a demonstrat în toată cariera ei că nu are nevoie de dopaj pentru a fi în top. Acum, ea a trecut la noul antrenor (n.r- Patrick Mouratoglou), cu tot cu staff-ul acestuia.

Şi a avut încredere totală în oamenii din jurul ei.

Ca sportiv, când e o competiție majoră, nu stai să vezi tot ce iei. Vor spune unii că trebuie să ştii, dar nu e chiar aşa. Când ai încredere, tu iei ce ți se dă şi te concentrezi pe latura sportivă.

Nu mai zic că şi dacă ți s-ar zice mai multe denumiri nu ai avea cum să le cunoşti sau să le reții pe toate.
Antrenorul sau medicul cred că au trădat-o pe Simona. La unul dintre ei face referire în declarație”, a spus Ionuț Lupescu, potrivit Prosport.

CTP: Este un medicament păcătos, periculos, pe care îl iei când eşti silit
Cunoscutul jurnalist și scriitor Cristian Tudor Popescu se întreabă de ce ar fi luat Simona Halep acea substanță interzisă.

CTP susține că acesta este un medicament „păcătos” și „periculos” care are efecte adverse „teribile”. Mai mult, jurnalistul îndrăgostit de tenis spune că o astfel de substanță o iei doar dacă ești „silit”.

„Ţi-ar putea mări capacitatea de efort. Dacă vă uitaţi în fişe, nu este un drog, este un medicament. Dacă vă uitaţi în fişa medicamentului, vă luaţi cu mâinile de cap la reacţii adverse. Este un medicament păcătos, periculos, pe care îl iei când eşti silit să îl iei, când n-ai ce face, pentru că are efecte adverse teribile”, a declarat CTP.

Ministrul Sportului: Suntem alături de Simona Halep
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a transmis că ministerul pe care îl conduce este alături de Simona Halep, „un reper al tenisului românesc”, în perioada grea prin care trece după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping.

„Simona Halep este un reper în tenisul românesc şi cel mondial, a inspirat noi generaţii de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major. Ministerul Sportului susţine, prin politicile şi valorile promovate, sportul de performanţă bazat pe spiritul fair play şi corectitudine.

Suntem alături de Simona şi sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

Radu Banciu: Simona Halep riscă să fie radiată, nu va rămâne în istorie

Jurnalistul sportiv Radu Banciu a reacționat, în exclusivitate pentru ProSport, după ce a aflat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la testarea anti-doping și a transmis un mesaj cu privire la această situație.

Acesta susține că nu a venit controlul acesta după Roland Garros sau după Wimbledon, turneele pe care le-a câștigat, iar despre cariera sportivei, acesta spune că este pe final „din fericire”.

Radu Banciu a transmis că Simona Halep nu a fost o sportivă ieșită din comun, ci doar a jucat cu puține jucătoare de calitate și nu va rămâne în istorie. Acesta susține că în tenis nu prea se fac controale anti-doping, iar șansele să fii prins sunt destul de mici.

„Simona Halep nu a fost o sportivă ieșită din comun, a beneficiat de o conjunctură, cu puține jucătoare de calitate. Nu va rămâne în istorie. Acum riscă să fie radiată, e situația gravă. În tenis nu se prea fac controale, șansele să fii prins sunt minime. Au fost vreo două cazuri mai cunoscute, cu cehul Korda și Sharapova… Federația de tenis nu e interesată să intervină.
Cei de acolo vor să păcălească. Sigur, nu reușesc să ne păcălească pe toți. Nici Federer, nici Djokovic și nici Nadal nu sunt campioni adevărați. Eu și cu tine suntem! Pentru că eu, nu știu dacă și matale, îi plătesc pe ăștia. Am 14 canale de streaming unde sunt abonat. Dacă nu eram așa pasionat de sport, ăștia nu apăreau. Noi ne uităm la ei, nu ei se uită la noi! Să nu uite asta”, a spus Radu Banciu.

Ce a declarat Simona Halep
„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.
De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a transmis Simona Halep la aflarea veștii privind testul pozitiv de la US Open.

Leave A Reply

Your email address will not be published.