Seful Casei Nationale de Pensii a facut anuntul! Cati bani vor primi in plus pensionarii de la 1 ianuarie 2023

Pensiile reprezintă cel mai discutat subiect al momentului. Se vorbește tot mai mult despre acest aspect, mai ales de când s-a aflat că veniturile pensionarilor vor fi majorate.

Află exact ce sumă vei primi lunar din partea statului începând cu Ianuarie 2023.

Bani în plus pentru români
Se vorbește tot mai mult despre mărirea pensiilor, pe care toți românii o așteaptă de ceva timp. Decizia a fost luată oficial de către autorități și s-a stabilit suma pe care o vor primi lunar cei cu pensia minimă, după o mărire semnificativă.

Mai exact, premierul Nicolae Ciucă anunță majorarea pensiilor cu 11% de anul viitor, procent care a crescut după ce el a făcut această propunere.

Aflăm de la oficial că acesta este procentul pe care ni-l permitem în momentul de față pentru a nu produce un deficit si mai mare în bugetul de pensii și pentru a ține lucrurile sub control.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Ar fi venit propuneri și mai mici, dar premierul spune că a ales să țină cont de binele cetățenilor. În plus, de la premier aflăm și că Guvernul va majora salariul minim la 3.000 de lei brut.

Creşterea ar putea fi şi de peste 500 de lei, însă depinde foarte mult de punctul de pensie. Dacă acesta va ajunge la 1745 de lei, aşa cum vrea PSD, un fost angajat în sistemul medical care are acum un punctaj mediu 1,17, înmulţit cu 1745 de lei, ar trebui să ajungă la o pensie de 2041, ceea ce înseamnă aproximativ 300 de lei în plus. Pentru cei cu pensii minime, creșterea nu se va simți atât de mult.

Leave A Reply

Your email address will not be published.