Se Schimbă Vârsta De Pensionare.

Raluca Turcan a anunțat că 5 milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, însă a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

Mai mult, ministerul Muncii pregătește un proiect de lege prin care persoanele să poată ieși la pensie la 70 de ani, dacă doresc.

„Va exista opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea după vârsta standard de pensionare între pensie şi salariul la stat”, a declarat Turcan.

Pensiile vor fi recalculate, dar nu vor scădea
Ministrul a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea în urma procesului de realculare a pensiilor, deși acest lucru va încerca să echilibreze pensiile din țara noastră.

„Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la Minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi şi anume să existe opţiunea pensionării la

70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea după vârsta standard de pensionare între pensie şi salariul la stat. Să opteze fie pensie şi opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu la stat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.