Se fac angajări la stat, nu-ți trebuie facultate – Dacă ai Bacalaureatul, poți primi salariu între 5.000 și 15.000 de lei

Se fac angajări la stat într-un județ din România. Cei cu Bacalaureatul luat pot primi un salariu cuprins între 5.000 și 15.000 de lei.

Vești excelente pentru locuitorii unui județ din țară. Autoritățile anunță angajări la stat. Cei cu Bacalaureatul luat pot primi un salariu extrem de atractiv.

Angajări la stat, fără facultatea absolvită. Salariu între 5.000 și 15.000 de lei

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, anunță angajări.

Cei interesați pentru un loc de muncă în acest domeniu trebuie să știe că nu sunt necesare studii superioare sau de specialitate.

Orice tânăr poate aspira să ajungă controlor de trafic aerian cu o simplă diplomă de Bacalaureat. Potrivit primelor informații, vorbim de o meserie stabilă, dar mai ales bine plătită, așa cum își dorește orice cetățean.

Anunțul ROMATSA este unul valabil pentru Aeroportul din Satu Mare. Publicația PressaSM scrie că salariile oferite sunt cuprinse între 5.000 și 15.500 de lei, în funcție de vechime.

Cei care aplică pentru acest post trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Aceștia au nevoie de studii medii, cu diplomă de bacalaureat sau echivalent, conform legislației în vigoare.

De asemenea, candidații trebuie să nu deţină sau să nu fi deţinut licenţă de controlor de trafic aerian stagiar civil sau licenţă de controlor de trafic aerian civil.

Dosarul trebuie depus până cel mai târziu la data de 11.11.2022, ora 14:00, prin email la adresa: dosar-cta@romatsa.ro.

Angajări la stat și în Ministerul Agriculturii

Recent, și de la nivel central s-au anunțat angajări la stat. Guvernul a aprobat un memorandumul privind ocuparea prin concurs sau examen a nu mai puțin de 477 de posturi vacante în cadrul unor instituţii aflate în subordinea Ministerului Agriculturii.

E vorba de 150 de posturi la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), 249 de posturi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și 79 de locuri la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Aceste angajări sunt necesare în vederea absorbţiei fondurilor europene, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, în urmă cu trei zile.

”Există o decizie pe care Guvernul a luat-o şi o implementăm. Este deja cu efecte produse în privinţa reducerii cheltuielilor. E vorba de acel procent de 10% în care toate ministerele s-au încadrat. În privinţa concursurilor organizate în diverse instituţii publice, din perspectiva justificării pe care o cereţi, de cele mai multe ori, a fost vorba de raţiuni care ţin de absorbţia banilor europeni.

După cum ştiţi, România are la dispoziţie până în 2029 aproximativ 90 de miliarde de euro. O bună parte din aceşti bani nu mai ţin de exerciţiul financiar care e aproape de încheiere în 2023 decembrie, ci de PNRR, cele 30 de miliarde de euro la care se adaugă alte multe zeci de miliarde de euro care vin prin programele operaţionale aferente cadrului financiar multianual pe care deja l-am început”, a precizat reprezentantul Guvernului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.