Se dau bani de la stat! Cine va intra în posesia sumei de 2.500 de lei

Se dau bani de la stat pentru o anumită categorie de persoane. Suma în cauză este de 2.500 de lei și va fi oferită de către autoritățile locale elevilor din Vâlcea care au primit nota maximă la Examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională de anul acesta.

Bani de la stat! Cine primește câte 2.500 de lei

Vești bune pentru elevii din Vâlcea, mai precis cei care au reușit să obțină note maxime la Examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională. Aceștia vor fi recompensați pentru munca și conștiinciozitatea lor, pentru că au dat dovadă de ambiție și s-au pregătit în așa fel încât să fie în top.

Autoritățile locale au decis ca fiecare dintre acești adolescenți să primească suma de 2.500 de lei, în semn de răsplată și apreciere pentru rezultatele obținute și eforturile lor în această direcție.

Consiliul Județean Vâlcea a adoptat, la sfârșitul săptămânii trecute, o hotărâre prin care va acorda câte 2.500 de lei fiecărui elev din judeţ care a obţinut media generală 10 la examenele naţionale.

Concert, 18 elevi, dintre care 14 care au obținut media generală 10 la Bacalaureat; și alți 4 care au obținut media general 10 la Evaluarea Naţională vor primi, drept recompensă pentru reușita lor, suma de 2.500 de lei.

Premierea va avea loc în cadrul unui eveniment organizat la sfârșitul acestei luni, de Ziua Imnului Național.

Elevii cu note maxime vor fi răsplătiți și de către municipalitatea Râmnicu Vâlcea. 13 sunt absolvenți de liceu și vor primi câte 5000 de lei, iar patru sunt absolvenți de gimnaziu și vor primi câte 3000 de lei.

Harta mediilor de 10 la Bacalaureat 2022

Anul acesta, la examenul de Bacalaureat s-au înregistrat 162 de medii de 10, iar 30 dintre ele au fost în București. Județele cu cele mai multe medii maxime sunt București, cu 30 de medii, Prahova, cu 15, Galați și Vâlcea, cu câte 9, Cluj și Iași, cu câte 8.

Au fost județe în care nu a fost înregistrată nicio medie de 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre județele Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Tulcea.

Cu toate acestea, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat de anul acesta este de 73,3%, cel mai ridicat nivel de promovabilitate din ultimii 10 ani.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, după contestații, la Evaluarea Națională au fost înregistrate 237 de medii de 10.

Leave A Reply

Your email address will not be published.