SE DAU 15.000 DE LEI DE LA STAT! CINE POATE BENEFICIA DE ACEASTĂ SUMĂ

Anunț important pentru români. Se dau 15.000 de lei de la stat. Iată cine poate beneficia de acești bani și care sunt condițiile!

Un nou proiect de Hotărâre a Guvernului arată că persoanele singure care își doresc copii și cuplurile pot obține până la 15.000 de lei de la stat.

Potrivit unui proiect de susținere a natalității, inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cei care își doresc o familie au șansa de a beneficia de un ajutor consistent.

Astfel, forma inițială a programului prevedea o sumă de 22.500 lei pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Pentru anul viitor, sprijinul financiar va putea fi solicitat de 10.000 cupluri.

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii care vor să acceseze banii, alături de o cerere și o declarație pe propria răspundere, dar și o serie de documente doveditoare:

vârsta femeii beneficiare trebuie să fie între 20 și 45 de ani;
beneficiarii trebuie să fie cetățeni români;

procedurile recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate autorizată pe teritoriul României.
Gabriela Firea, cea care a inițiat acest program pe vremea când era primarul Capitalei, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește natalitatea în România și nu numai.

”Veşti despre programul social de creştere a natalităţii. În curând, aprobăm în Guvern hotărârea prin care acordăm un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obţinerii unei sarcini.

Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri şi persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susţinem astfel tinerii care îşi doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilităţii.

Ajutorul financiar primit de cuplurile şi femeile din România care au indicaţie în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON pentru decontarea cheltuielilor necesare creşterii natalităţii.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Îi mulţumesc colegului @Marius Constantin Budăi pentru colaborarea în interesul familiilor şi tinerilor din România”, a fost mesajul transmis de Gabriela Firea, pe pagina sa personală de Facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.