Șapte membri ai unei familii au murit după ce au consumat aceeași mâncare. Doi copii fără apetit au scăpat

Fratele mai mare al bărbatului care și-a pierdut cele două soții și cinci copii a vorbit despre tragedia petrecută în satul Kaura din Nigeria.

Întrebat dacă decesele au fost cauzate de alimente consumate, Mallam Umar Yabo a spus: „Ei bine, trebuie să acceptăm ceea

ce s-a întâmplat ca pe un act al lui Dumnezeu, pe care nimeni nu îl poate contesta. Noi nu putem înțelege sau identifica exact ce a dus la moartea lor”.

Mâncarea era făcută din porumb

„Tot ce pot să vă spun este că mâncarea, care era făcută din porumb și pregătită de femei în noaptea precedentă, a fost tot ceea ce au mâncat toți membrii familiei, inclusiv soțiile, înainte să ne culcăm cu toții cu o seară înainte.

Au păstrat mâncarea rămasă pe acoperișul din fața casei pentru aer curat.

Când s-au trezit dimineața, au dat jos mâncarea rămasă și au folosit-o pentru a pregăti mâncare proaspătă, pe care au mâncat-o cei șapte defuncți”, a mai spus bărbatul în vârstă de 47 de ani.

„Trei dintre cele șapte persoane au murit la scurt timp după masă, iar pe celelalte patru le-am dus de urgență la spitalul din apropiere, unde medicii ne-au confirmat decesul. Nu putem atribui moartea lor otrăvirii sau altei cauze, pentru că nu

era prima dată când ne păstram resturile de mâncare în acest fel”, a adăugat Yabo, potrivit ziarului nigerian Punch.

Ce vârste aveau copiii și soțiile care au murit după ce au consumat alimente lăsate pe acoperiș
Toată familia era acasă când cinci dintre copii au început să se plângă de dureri de stomac.

Aceștia aveau vârste cuprinse între opt și 14 ani. Soțiile decedate aveau 37 de ani.

Nu au fost efectuate autopsii, întrucât familia s-a grăbit să îi îngroape imediat pe cei decedați din motive religioase, potrivit lui Yabo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.