România e în doliu! Un celebru cântăreț de muzică populară s-a stins din viață.

O tragedie uriașă s-a întâmplat în urmă cu ceva timp în România. Unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din țara noastră s-a stins din viață.

Lumea muzicii populare deplânge pierdea cunoscutului interpret Ștefan Petreuș. Acesta a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, în timp ce tragicul anunț a fost făcut de către prezentatoarea Iuliana Tudor.

„S-a stins din viață Ștefan Petreuș! De-acum Frații Petreuș sunt împreună și cântă lângă îngeri! Rămas bun”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Iulianei Tudor.

Fanii interpretului de muzică populară au lăsat numeroase comentarii în care regretau că acest a trecut la cele veșnice. Amintim că el făcea parte din formația Frații Petreuș, ei fiind extrem de apreciați pentru numeroasele piese pe care le-au lansat de-a lungul timpului. Melodiile lor din zona Maramureșului au fost îndrăgite de foarte mulți români, la fel și cele de pe Valea Izei.

Ștefan Petreuș a început să cânte la vioară din fragedă copilărie.

Ca să nu „scârție atâta”, cum îl dojeneau cei mari, cânta mai ales când era singur. Lua cetera din cui, și așezat pe un scăunaș, la lumina focului, cânta.

În 1966 s-a angajat în orchestra de muzică populară a Ansamblului „Maramureșul” din Baia Mare, iar în anul următor, 1967, s-a angajat și fratele său, Ion.

Ion Petreuș a murit în urmă cu 20 de ani

Ion Petreuș, fratele lui Ștefan Petreuș, s-a stins din viață în urmă cu 20 de ani, la vârsta de 57 de ani. Acesta a decedat într-un spital din Baia Mare, unde fusese internat din cauza unui accident casnic.

La vremea respectivă, Ion Petreuș căzuse în curtea casei sale și se lovise la cap, motiv pentru care a stat într-o comă profundă timp de mai multe zile. Acesta a fost operat de către o echipă de neurochirurgi de la Spitalul Județean Maramureș.

Acesta a urmat studiile Școlii generale din Glod, Maramureș și a Școlii Populare de Artă din Baia Mare. Încă de mic copil, a învățat să cânte la fluier, apoi din vioară și din „zongoră”, cum e numită în partea locului chitara obișnuită. În adolescență a început să cânte, împreună cu fratele său Ștefan, la căminul cultural, câștigând și câteva concursuri de amatori.

Au debutat în radio și în televiziune în anul 1968, iar primul disc l-au înregistrat în 1969-1970.

Leave A Reply

Your email address will not be published.