Represaliile vor fi cumplite!

Traian Băsescu reacționează după ultimele informații legate de haosul din Israel.

Mai exact, fostul președinte este de părere că Israelul este o țară care poate accepta orice, însă să pară slabă nu va accepta niciodată.

Totodată, el a mai subliniat faptul că protecția populației este esențială pentru israelieni.

Fostul președinte, Traian Băsescu a comentat scenele de groază din Tel Aviv.

Precizările sale vin după ce Tel Aviv a fost ținta unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, în cursul serii de marți.

Mai exact, fostul șef al statului susține că Israelul nu va tolera niciodată ca populația sa să fie lovită, indiferent că este vorba despre Tel Aviv sau de orice alt mare oraș din țară.

El a mai subliniat faptul că sistemul antirachetă din Israel este bine pus la punct și va fi extrem de dificil ca Hamas să lovească din nou.

„Israelul nu va tolera lovirea populaţiei, fie că e în Tel Aviv sau oriunde pe teritoriul Israelului. Israelul are un sistem antirachetă bine pus la punct.

Va fi greu pentru Hamas să lovească consistent Tel Aviv-ul pe care înţeleg că îl atacă Hamas-ul”, a spus Traian Băsescu, în direct la România TV.

Totodată, fostul președinte susține că indiferent de atacuri, represaliile ar urma să fie cumplite, iar Israelul ar putea resimți senzația de slăbiciune.

El a mai adăugat faptul că Israelul este o țară care poate accepta orice, totul până la a părea o putere slabă.

„Pe de altă parte, represaliile vor fi cumplite. Orice astfel de precedent poate genera senzaţia de slăbiciune a Israelulului. Israelul orice poate accepta numai să pară slab nu.

Nu este!”, a mai explicat Traian Băsescu.

Israelul a ripostat
De menționat este faptul că, înainte ca Traian Băsescu să facă aceste precizări, armată israeliană a informat uciderea a doi ofițeri cheie ai Serviciilor de Informații din Hamas.

Este vorba despre șeful departamentului de securitate, Hasan Kauji, și adjunctul său, Wail Isu, șeful departamentului de contraspionaj.

“Cu ajutorul avioanelor noastre de luptă, precum și a Serviciilor de Securitate, am eliminat
personalitățile cheie din serviciile de informații Hamas: Hasan Kauji, șeful departamentului de securitate al serviciilor de informații militare Hamas și adjunctul său Wail Isu, șeful departamentului de contraspionaj.

Se pare că informațiile noastre au fost mai bune”, se arată într-o postare pe pagina Twitter a IDF.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca

Leave A Reply

Your email address will not be published.