REGRETABILĂ VESTEA DESPRE CRISTIAN POPESCU PIEDONE

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a reafirmat angajamentul său de a rămâne în cursa pentru funcția de primar al Capitalei, respingând categoric zvonurile care circulau despre o posibilă retragere. În timpul unei conferințe de presă, Piedone a subliniat hotărârea sa de a continua în competiție, ignorând presiunile venite din partea Partidului Social Democrat (PSD) și a Gabrielei Firea, care îi solicitaseră în repetate rânduri să se retragă. Cu determinare, el a declarat: „Nu, Piedone nu se retrage. Piedone va fi viitorul primar al Capitalei.”

Speculațiile despre o eventuală retragere a lui Cristian Popescu Piedone din cursa electorală au prins contur în mediul public încă de joi dimineață. Cu toate acestea, într-o apariție televizată la Antena 3, el a respins ferm aceste zvonuri, afirmând că ideea unei retrageri este doar o speculație fără fundament: „Retragerea mea e doar în mintea unora.”

În contextul acestor zvonuri, un sondaj comandat de PSD a sugerat că, în ipoteza unei retrageri a lui Piedone, Gabriela Firea ar fi favorizată în cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Aceeași analiză de sondaj îl plasa pe Nicușor Dan pe prima poziție în cursă.

Totuși, rezultatele acestui sondaj PSD sunt în contradicție cu concluziile unui alt sondaj, realizat de IPSOS pentru USR și publicat pe 23 mai. Acesta arăta că Nicușor Dan ar câștiga cu o marjă considerabilă chiar și în ipoteza unei retrageri a lui Popescu Piedone.

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Bucureștiului, a explicat într-un interviu acordat G4Media că, conform informațiilor deținute de ea, Cristian Popescu Piedone nu are de gând să se retragă din cursa electorală. Firea a observat că atacurile lui Piedone la adresa ei s-au intensificat în ultima perioadă, sugerând că strategia Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) ar fi aceea de a se baza pe susținerea lui Piedone pentru a depăși pragul electoral la alegerile europarlamentare, alegerile locale și cele parlamentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.