Război în Ucraina. Victoria Rusiei este o chestiune de ore. Forţele lui Zelenski au primit ordine de retragere

Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din oraşul estic Severodoneţk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă.

Forțele rusești fac progrese în Donbas, la sud de Lisichansk, și se apropie de orașul

aflat lângă Severodonetsk-ul unde se dau lupte grele de câteva săptămâni.

Rușii au avansat în ultimele 24 de ore, cucerind două sate la sud de orașele vecine din Donbas, Lisichansk și Severodonetsk. Forțele autoproclamatei Republici Populare Luhansk (LPR) au anunțat vineri că au capturat satele Hirske și Zolote. „Grupul ucrainean, situat în cazemata Gorskoie-Zolotoie, a fost lichidat. Toate așezările se află sub controlul nostru”, a declarat Andriy Marochko, un ofițer din cadrul autoproclamatei miliții LPR, pe Telegram.

Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din Severodoneţk

Șeful ucrainean al administrației militare regionale din Luhansk, Serhiy Hayday, a recunoscut că forțele rusești au avansat la sud de Lisichansk. „Inamicul avansează spre Lysychansk dinspre Zolote și Toshkivka. Ei chiar reușesc în unele așezări”, a spus liderul ucrainean. Hayday a mai anunțat că forțele ucrainene se vor retrage din orașul Severodonetsk din cauza pierderilor uriașe.

Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din oraşul estic Severodoneţk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă, a anunţat, vineri, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Haidai, relatează AFP.

”A rămâne în poziţii sfărâmate în bucăţi timp de luni la rând doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a declarat Serghii Gaidai pentru televiziunea ucraineană.

”Din păcate, va trebui să ne retragem armata din Severodoneţk pentru că nu are sens să rămânem în poziţii distruse – numărul morţilor este în creştere”, a subliniat el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.