Răsturnare de situaţie pe frontul din Ucraina. Armata lui Zelenski a ajuns la graniţa cu Rusia

Peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recuceriţi de armata ucraineană de la începutul lunii septembrie, declară comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi.

Armata din Ucraina a ajuns la mai puțin de 50 de kilometri de granița cu Rusia. Ucrainenii fac progrese uriașe pe front.

Comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, declară că peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recuceriţi de armata ţării de la începutul lunii septembrie, relatează CNN.

”De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au revenit sub controlul Ucrainei”, a declarat duminică comandantul şef al forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi.

Forţele ucrainene au început să avanseze nu numai spre sud şi est în regiunea Harkov, ci şi spre nord, a spus Zalujnîi. De asemenea, el a precizat că ”mai sunt 50 de kilometri până la graniţa statului”.

CNN nu poate verifica din surse independente afirmaţia lui Zalujnîi.

Forțele ucrainene au avansat la nord de Harkov, până la 48 km de granița cu Rusia, și presează, de asemenea, spre sud și est în aceeași regiune.

Comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, declară că peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recuceriţi de armata ţării de la începutul lunii septembrie, relatează CNN.

„De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au revenit sub controlul Ucrainei”, a declarat duminică comandantul şef al forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi.

Forţele ucrainene au început să avanseze nu numai spre sud şi est în regiunea Harkov, ci şi spre nord, a spus Zalujnîi. De asemenea, el a precizat că „mai sunt 50 de kilometri până la graniţa statului”.

CNN nu poate verifica din surse independente afirmaţia lui Zalujnîi.

Propagandiștii Kremlinui, tot mai sceptici în privința victoriei în Ucraina

Mai mult, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că armata rusă face o „alegere bună” fugind din faţa contraofensivei Ucrainei în nord-estul şi sudul ţării, notează AFP.

„Până acum, de la începutul lunii septembrie, au fost eliberaţi aproximativ 2.000 km de teritoriu”, a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj video postat pe Telegram.

El nu a precizat dacă este vorba despre kilometri pătraţi. „În ultimele zile, armata rusă ne arată ce are mai bun: spatele. La urma urmei, este o alegere bună pentru ei să fugă”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că retragerea a fost una tactică, pentru ca trupele să poată fi concentrate în regiunea Donbas. Dar nici propagandiștii de la Kremlin nu mai sunt atât de încrezători în victoria finală a Rusiei.

„Forțele armate ale Ucrainei au trecut la ofensivă.

Ca urmare a unor bătălii dificile, sunt informații că unitățile ruse au părăsit Balaclia.

Luptătorii Gărzii Naționale au părăsit zona, au ieșit organizat din oraș, printr-un coridor de la est. Pentru ofensiva din regiunea Harkov, Ucraina a folosit unitățile antrenate în Marea Britanie. Știrile sunt îngrijorătoare, informațiile sunt contradictorii”.’, a declarat Olga Skabeyeva, realizatoare TV Russia 1.

Leave A Reply

Your email address will not be published.