Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate, după ce ucrainenii ar fi intrat pe teritoriul rus și ar fi luat ostatici

Președintele Rusiei Vladimir Putin convoacă, joi, o reuniune de urgență după ce „Ucraina ar fi luat ostatici în Rusia”, conform presei internaționale.

Vladimir Putin este așteptat să organizeze, joi, o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei în legătură cu un presupus grup de sabotori din Ucraina care ar fi „luat ostatici” ruși, au ucis o persoană și au rănit un copil.

Se pare că un grup de aproximativ 50 de ucraineni ar fi trecut granița în regiunea rusească Briansk.

Serviciul Federal de Securitate a declarat pentru agențiile de presă rusești că forțele sale și armata încearcă să lichideze „un grup înarmat de naționaliști ucraineni” care s-a infiltrat în Rusia.

Unii experți militari au catalogat deja această acțiune drept o „posibilă operațiune sub steag fals” și „o campanie de dezinformare” venită din partea Kremlinului.

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, susține că ucrainenii ar fi ucis o persoană și ar fi rănit un copil.

„Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de 10 ani a fost rănit”, a declarat Bogomaz pe canalul său Telegram, conform Metro.

Mai multe videoclipuri cu „corpul de voluntari ruși” au apărut în mediul online, asumându-și responsabilitatea pentru confruntările din regiunea Briansk din Rusia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.