Prognoza meteo: Va ninge abundent în România, vortexul polar aduce temperaturi negative. Florinela Georgescu: „Aer polar de luni”

ANM anunţă că iarna ce urmează s-ar putea foarte bine să semene cu ultimele trei, care se situează în top cele mai călduroase anotimpuri reci. Cu toate acestea, episoadele de vreme extremă, cu viscole de cod roşu şi temperaturi scăzute, nu vor lipsi.

PROGNOZA METEO. Florinela Georgescu, meteorolog ANM: Vom simți din plin răcirea. Ce temperaturi vor fi în perioada următoare. „Ne așteptăm la o scădere a temperaturilor”, a transmis Florinela Georgescu, meteorolog ANM.

„O vom resimți mai ales în partea de sud a țării, pentru că aici a fost cel mai cald în ultima perioadă. O ușoară scădere va fi, însă, și în celelalte regiuni, pe fondul pătrunderii unei mase de aer rece care va aduce și precipitații.

Va ploua începând din această seară, pe parcursul nopții și mâine, îndeosebi în partea de sud-est a teritoriului, la noapte și în regiunile centrale. În zonele montane cele mai înalte vor apărea și precipitațiile mixte, la noapte, la altitudini de peste 1500 de metri, mâine, la altitudini de peste 1800 de metri, lapoviță și ninsoare. În general, aceste precipitații vor fi slabe cantitativ, însă trebuie să subliniem că era nevoie să plouă. În niciun caz ploaia aceasta sau acest episod nu va rezolva problema lipsei de precipitații”, a zis Florinela Georgescu, meteorolog ANM, joi, la Romaniatv.net.„Vom simți din plin răcirea. De exemplu, la București, maxima, mâine, nu va depăși 12 grade, urmând ca la nivelul întregii țări maximele de mâine să fie între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate pe partea de vest, cele mai scăzute în nordul și în centrul țării. Sâmbătă, duminică, vom resimți o ușoară creștere de temperatură pe fondul unui cer mai degajat, dar de luni așteptăm un nou episod de răcire a vremii, unde așteptăm maxime doar de 10-15 grade și posibil ca în mare parte a săptămânii următoare să fie caracterizată de temperaturi normale sau chiar sub norma pentru partea de est a teritoriului”, a explicat Florinela Georgescu.

Ninge abundent în România. Peisaj de iarnă în toată regula | Drumarii au fost nevoiți să intervină
De câteva ore a început să ningă pe Transfăgărășan. La cota 2000 s-a așternut un strat subțire de zăpadă, iar vântul suflă moderat.

La ora 7, la Bâlea Lac, termometrele indicau valoarea de 0 grade Celsius, iar temperatura resimțită era de -4°C, conform ANM.

Angajații CNAIR au intervenit pentru deszăpezirea celui mai spectaculos drum, după ce în urmă cu câteva zile a fost anunțat faptul că șoseaua va rămâne deschisă cât vremea va permite. Până acum Transfăgărășanul se închidea circulației la data de 1 noiembrie.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci în sudul și estul țării, unde cerul va fi mai mult noros și local va ploua. În celelalte regiuni valorile termice vor scădea ușor, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala doar izolat, în prima parte a intervalului.

La altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, iar pe parcursul zilei, pe alocuri și la viteze mai mici și în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.