Primești bani de la stat dacă depui cererea până pe 20 august. Despre ce ajutor este vorba

Primești bani de la stat dacă depui cererea până pe 20 august. Acesta este un ajutor pe care-l primești pentru compensarea facturilor la energie, decis de autorități prin OUG 118/2021, modificată ulterior de Legea 259/2021.

Practic, atât persoanele fizice, cât și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) pot beneficia de anumite facilități, astfel încât să compenseze creșterea prețurilor la achizițiile de gaze și la achizițiile de energie electrică.

Facilitatea se acordă prin reducere prețului facturat către beneficiari persoane fizice și IMM-uri. La sfârșitul anului trecut, prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 1.582/2021, a fost stabilită o procedură ce se aplică pe perioada sezonului rece și care se adreseaz operatorilor economici ce achiziționează gaze și livrează energie termică către populație.

Primești bani de la stat dacă depui cererea până pe 20 august. Despre ce ajutor este vorba și ce trebuie făcut

Dosarul, care cuprinde o serie de documente despre care povestim mai jos, va fi trimis de Primării către Ministerul Dezvoltării. El trebuie să conțină:

un extras (în copie) din contractul de furnizare de gaze naturale, din care să rezulte părțile contractante, durata contractului, cantitatea contractantă și prețul gazelor naturale, certificat conform cu originalul;

copie facturi fiscale gaze naturale, certificate conform cu originalul.

Cererile necesare obținerii subvenției trebuie trimise de primării către Ministerului Dezvoltării în cel mult 15 zile calendaristice de la data publicării actului normativ. Cu alte cuvinte, autoritățile au la dispoziție până pe 20 august să facă pașii necesari.

În termen de 10 zile de la primire, dosarele vor fi analizate și soluționate. Conform ordinului, după ce vor primi banii, primăriile vor transfera sumele necesare producătorilor de energie termică în maximum trei zile de la data înregistrării sumelor în conturile de venituri ale bugetelor locale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.