Povestea sfâșietoare a unui tată diagnosticat cu un cancer inoperabil: ”

Orice tată își dorește, fără doar și poate, să fie alături de copiii săi atunci când fac primii pași, când ies pentru prima dată într-un club ori în ziua nunții. Paul, însă, un tânăr de 36 de ani, din Hull, Marea Britanie, s-ar putea să rateze toate aceste momente, din cauza unei boli grave.

Paul Hill are doar 36 de ani și este tatăl lui băiețel de un an și șapte luni, pe nume George. Visul lui de a se bucura din plin de momentele petrecute alături de fiul lui au fost, însă, spulberat în urmă cu câteva luni de zile, când a fost diagnosticat cu cancer la stomac, în stadiul patru.

Medicii i-au spus că în ciuda faptului că nu s-a confruntat cu simptome cred că avea boala de cinci ani de zile, însă nu și-a dat seama. Acum, boala a avansat atât de mult, încât e prea târziu pentru a mai fi operată.

Deși nu mai speră la o recuperare, Paul a decis să-și facă publică povestea pentru ca alți oameni să fie vigilenți și să meargă la medic atunci când simt că ceva nu este în regulă.

”Venirea pe lume a lui George a fost cel mai frumos moment din viața mea. I-am jurat că voi fi alături de el în orice moment, însă atunci când am aflat diagnosticul i-am promis că o să înving boala și o să-l privesc crescând.”, a mărturisit Paul, potrivit The Sun.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a început să se confrunte cu probleme de sănătate în luna mai a acestui an. La început, el a crezut că sunt doar niște dureri de stomac, însă atunci când și-a dat seama că vomita de patru săptămâni, a decis să meargă la medic.

I s-a spus că este o problemă cauzată de refluxul gastric, i s-au recomandat niște medicamente, iar ulterior și-a făcut niște analize de sânge. În august, însă, după o endoscopie, acesta a primit diagnosticul cumplit – cancer la stomac în stadiul patru.

Mai mult de atât, medicii i-au spus că are o tumoră mare în stomac, ce s-a extins la pancreas și la nodulii limfatici, motiv pentru care este imposibil să fie operat.

”Din acea zi, eu și familia mea trăim un coșmar.”, a mărturisit Jessica, soția tânărului.

Deși medicii cred că boala a fost depistată mult prea târziu, aceștia i-au recomandat ședințe de chimioterapie, în speranța că celulele bolnave din nodulii limfatici vor fi distruse pentru a putea fi operat.

Mai mult de atât, bărbatul nu renunță, așa că și-a creat o listă de dorințe, printre care a menționat: ”Să fie aici în prima zi de școală a fiului ei, să îmbătrânească lângă soția lui, să fie prezent la majoratul lui George, să-l ajute să se mute în propria locuință și mai apoi să devină bunic.”, a mai dezvăluit soția tânărului.

Care sunt simptomele cancerului la stomac

Cancerul gastric prezintă de multe ori simptome nespecifice şi din această cauză majoritatea pacienţilor se prezintă la medic cu boală în stadiu avansat.

Aceste semne ale cancerului de stomac sunt adesea similare cu cele pe care le manifestă pacienţii cu gastrită sau ulcer. Din acest motiv cancerul gastric – de multe ori – este diagnosticat târziu.

Simptomele incipiente ale cancerului de stomac pot include:

Indigestie persistentă sau disconfort abdominal;

Meteorism şi gaze frecvente;

Arsuri la stomac;

Senzaţie de plin foarte repede atunci când mâncaţi;

Senzaţie de balonare imediat după masă;

Dureri la nivelul stomacului sau pieptului (stern);

Senzaţie de rău/ greaţă.

De asemenea, în cazurile grave, persoanele se pot confrunta cu sânge în scaune sau scaune negre, pierderea poftei de mâncare, pierdere în greutate, fără o cauză aparentă, oboseală, senzaţie de greutate în stomac, anemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.