Paula a murit așteptând ambulanța. Românca avea doar 29 de ani

Durere fără margini în familia Paulei, o româncă de 29 de ani stabilită la Roma. Tânăra și-a dat ultima suflare după ce a așteptat ambulanța aproape 3 ore. Familia cere acu să li se facă dreptate.

Rebeca, sora româncei în vârstă de 29 de ani care s-a stins din viață așteptând ambulanța, face mărturi cutremurătoare: „Am sunat de patru ori la 118, putea fi salvată“.

„Vreau dreptate pentru sora mea, cer măcar atât și ca moartea ei să nu fie în zadar“, sunt cuvintele disperate ale Rebeccăi, sora mai mică a Paulei Onofrei.

Tânăra s-a stins din viață la sfârșitul lunii iulie din cauza unui șoc septic provocat de un ulcer duodenal perforat, după ce a așteptat o ambulanță mai bine de două ore și jumătate.

Trei ore a așteptat Paula ambulanța

Familia fetei cere acum insistență să afle adevărul.

„În 2022, nu este posibil să aștepți aproape trei ore pentru o ambulanță”, a precizat Artemiza, mama româncei în vârstă de 29 de ani. „Nimeni și nimic nu-mi va da fiica înapoi, dar vreau să știu măcar ce s-a întâmplat cu ea”.

Paula a așteptat 157 de minute ambulanța.

Adică mai mult de două ore și jumătate de așteptare. În tot acest timp au fost efectuate patru apeluri la 118.

Cu două zile înainte de tragedie, românca în vârstă de 29 de ani se dusese la urgențe pentru că se plângea de crampe abdominale severe. Medicii i-au spus că este vorba de o simplă colită și, după ore întregi de așteptare în sala de așteptare, Paula a decis să plece acasă, în ciuda durerii care îi crea disconfort. Pe 23 iulie, starea româncei s-a înrăutățit, iar sora ei, Rebecca, a hotărât să sune la ambulanță.

„Sora mea este bolnavă, nu-și mai simte mâinile și picioarele”. „Venim”, au răspuns salvatorii la celălalt capăt al firului. Dar a durat aproape trei ore și încă trei apeluri telefonice până când ajutoarele aveau să sosească. „Când au ajuns, era prea târziu”, repetă Rebecca, „Sora mea ar fi putut fi salvată, s-ar fi putut face mai mult, în schimb a murit sub ochii mei“.

Familia Paulei vrea dreptate

În ziua în care fiica sa s-a stins din viață, Artemiza, mama Paulei, se afla în România și, prin urmare, nu a putut decât să urmărească neputincioasă evenimentele prin intermediul unui telefon:” Vreau să știu cine este vinovat de toate astea”, spune Artemiza într-un interviu pentru FanPage, „Cine a greșit trebuie să plătească, fiica mea nu se va mai întoarce niciodată, dar măcar trebuie să i se facă dreptate”.

Acum, cuvântul trece la Parchetul din Roma, dar, dată fiind complexitatea cazului, ancheta ar putea dura până în vara anului viitor. Între timp, Ares spune că a demarat o anchetă internă. La rândul său, familia Onofrei, urmată de avocații Aurelio Padovani, Pasqualina Monaco și Sara De Vincenzi, a predat toate elementele de care dispune, printre care s-ar afla și un ecran care să ateste orele convorbirilor telefonice dintre Rebecca și serviciile de urgență 118.

Anchetatorii vor trebui să stabilească ce s-a blocat în mașina de salvare, și anume dacă nu existau de fapt ambulanțe disponibile în Roma în acea zi și de ce. Cealaltă întrebare este dacă Paula ar fi avut șansa de a se salva dacă ar fi intervenit la timp. Decesul a survenit din cauza unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, un caz foarte rar. Dar miezul problemei este dacă tânăra ar fi putut supraviețui dacă ambulanța ar fi ajuns mai devreme.

Leave A Reply

Your email address will not be published.