O nouă alertă meteo de la ANM. Cod galben de vreme severă – HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți dimineaţa o nouă avertizare Cod galben de vreme severă,

valabilă pentru mai bine de jumătate din țară. Vezi mai jos care sunt județele afectate de furtuni și chiar căderi de grindină.

Meteorologii de la ANM au emis o nouă alertă cod galben valabilă pentru un număr mare de județe din sudul și centrul țării.

Nici Capitala nu scapă de furtuni în cursul zilei de azi.

Începând de marți de la ora 12.00, în județe din Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, vijelii.

Vreme severă în România: vijelii și grindină

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12- 31 mai, ora 22
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…30

l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Urmează zile deosebit de calde

La începutul lunii iunie sunt așteptate valori termice ridicate în aproape toate regiunile, însă nu vor lipsi fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, cu averse şi descărcări electrice.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni dimineață  prognoza meteo  valabilă pentru perioada 30 mai- 12 iunie. Conform prognozei ANM, vremea va deveni călduroasă la sfârşitul săptămânii, cu maxime termice de 32- 35 de grade.

Disconfortul termic se va manifesta și  pe parcursul nopții  în anumite zone de la câmpie, unde  minimele nu coboară sub 21 de grade  în primele zile din iunie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.