Nouă ieftinire a carburanților. Prețul benzinei coboară spre pragul de 8 lei/litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus din nou prețul benzinei, duminică, după ieftinirea precedentă de vineri. Prețul motorinei a rămas neschimbat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 17 iulie, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,54 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 9,18 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 8,04 lei pe litru la benzină și 8,68 de lei pe litru la motorină.

Așadar, avem o ieftinire de patru bani pe litru, doar la benzină, a doua modificare de preț de la 1 iulie încoace, momentul în care toate benzinăriile marilor lanțuri au operat reducerea de 50 de bani pe litru – 25 de bani contribuție proprie, 25 de bani de la buget. Prima ieftinire a avut loc la data de 15 iulie, când Petrom a coborât prețurile la benzină tot cu 4 bani pe litru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că prețurile la pompă ar trebui să scadă în seara zilei de joi, 14 iulie. “Eu cred că vom asista în perioada următoare și la o corecție în jos a prețului la carburant.

Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină sau poate în același timp cu prețul la benzină.

Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziție, să scazi și prețul, așa cum atunci când ai justificat, a crescut cotația petrolului, a crescut cotația motorinei, ai ridicat prețul”, a explicat Virgil Popescu”, a spus Popescu, la Digi 24.

Vineri a avut loc prima ieftinire, la Petrom, iar duminică a urmat alta.

Este adevărat că ieftinirile are loc în contextul ieftinirii petrolului din ultimele zile (sortimentul Brent a căzut și sub pragul de 100 de dolari barilul și se menține în jurul acestei valori), dar și a scăderii cotațiilor la produse petroliere în zona noastră. Joia trecută cotația Platt’s Med pentru benzină era de 1.118 USD/tonă, iar cea pentru motorină, de 1.144 USD tonă. Acum o lună, erau la peste 1.300 de dolari.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul,cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Leave A Reply

Your email address will not be published.