Noiva do Cordeiro – Orașul femeilor din Brazilia

Orașul brazilian Noiva do Cordeiro: Un regat al femeilor puternice și libere

Orașul brazilian Noiva do Cordeiro a devenit faimos datorită faptului că este singurul oraș din lume în care trăiesc doar femei. Cu o istorie unică și o comunitate puternică, această așezare a fost creată pentru femei, de către femei. Aici, femeile au propriile reguli și sistem de organizare a vieții și muncii și se bucură de libertate și independență.

O istorie plină de lupte și excluderi

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Maria Senhorinha de Lima a fost expulzată din propria casă și apoi din oraș, alături de cinci generații următoare. Motivul acestei excluderi a fost faptul că Maria și-a înșelat soțul, luând decizia să cedeze sentimentelor și să îl părăsească pe bărbatul cu care a fost forțată să se căsătorească. Această acțiune a avut consecințe grave pentru Maria și descendenții săi, fiind chiar excomunicată din biserică.

Visul unei locuințe speciale pentru sexul slab

Experiența tristă a fostului locuitor a determinat-o pe Maria Senhorinha de Lima să își imagineze un loc special pentru femei, unde acestea să găsească sprijin, înțelegere și unde conducerea să rămână în mâinile lor. Astfel, în 1891, a apărut micul orășel Noiva do Cordeiro în Brazilia, pe dealurile Văii Belo. Inițial, reputația femeilor care s-au stabilit aici era dubioasă, fiind considerate reprezentante ale celei mai vechi profesii. Astăzi, peste 600 de femei trăiesc și lucrează în Noiva do Cordeiro, unde au creat o comunitate puternică și armonioasă.

Un regat feminin în plină expansiune

Noiva do Cordeiro este cu adevărat un regat feminin, unde femeile simt că au reușit să construiască o viață mai bună decât bărbații. Aici, sexul frumos are dreptul de a domina și de a-și organiza viața așa cum dorește. Femeile se simt libere și relaxate, și nu susțin relațiile între persoane de același sex. Cu toate acestea, este important de menționat că, deși trăiesc într-o comunitate exclusiv feminină, unele dintre femeile din Noiva do Cordeiro au soți și copii. Cu toate acestea, bărbații au acces în oraș doar în anumite zile și în conformitate cu un program strict.

Un loc unic, plin de libertate și independență

Noiva do Cordeiro este unul dintre cele mai atractive și armonioase orașe din lume, dacă nu chiar cel mai frumos. Comunitatea feminină se consideră o singură familie și se ajută reciproc în toate aspectele vieții. Femeile din oraș cultivă terenuri agricole, gătesc, organizează evenimente și târguri, își desfășoară afacerile și își împărtășesc bucuriile și tristețile. Comunitatea are chiar și o prezență activă pe rețelele sociale, unde apar reclame pentru bărbații interesați să își întâlnească jumătatea în acest regat feminin.

Cu toate că Noiva do Cordeiro este în primul rând un oraș pentru femei, mulți bărbați sunt atrași de această comunitate unică. Anumite reguli trebuie respectate, iar cei care doresc să se alăture trebuie să accepte stilul de viață feminin și să se adapteze la această lume aparte. Noiva do Cordeiro rămâne un loc unic în lume, unde femeile au reușit să creeze un loc al lor, plin de libertate, independență și putere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.