Nicolae Ciucă a dat ordin! Anunț uriaș pentru toți românii. Se desființează

Este vorba despre certificatul de localizare. Anterior, toate persoanele care ajungeau în România aveau obligația de a completa formularul digital de intrare în țara noastră, însă, acum, Guvernul desființează certificatele de localizare.

Guvernul României desființează joi, 10 martie, certificatul de localizare (PLF) pe care oamenii îl prezentau la intrarea pe teritoriul țării noastre. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință online, joi, la ora 17.30, privind subiectul respectiv.

Reamintim că, marți, Alexandru Rafila a declarat că, odată cu expirarea stării de alertă, restricţiile sanitare au fost eliminate. De asemenea, el a precizat că la intrarea în ţara noastră nu se vor mai solicita certificatul COVID şi certificatul de localizarea a călătorilor.

Certificatul verde dispare din România

„La nivelul legislației care reglementează călătoriile, acel certificat PLF de localizare a călătorilor nu va mai fi solicitat. De asemenea, la intrarea în țară nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.
Totuși sunt niște lucruri pe care trebuie să le spun și pe care le recomandăm cetățenilor, legat de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru.

Recomandarea este să consulte condițiile de călătorie, noi suntem pregătiți și aici păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic COVID. Astfel, pentru orice persoană care călătorește să-l poată obține fără niciun fel de problemă”, a declarat marți ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare. Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați. Mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului”, a adăugat acesta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.