NATO, o nouă armată de 200.000 de oameni gata „să șteargă Rusia de pe Pământ”. Ce trupe vor fi dislocate în România

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, NATO va aproba curând o schimbare majoră a strategiei de apărare. Printre altele, Alianța își va extinde forța de reacție care în prezent are 40.000 de militari.

Conform jurnaliștilor de la Sky News, este o regândire fundamentală a modului în care NATO îl va descuraja pe Vladimir Putin să atace oricare dintre cele 30 de state membre ale Alianței Atlanticului de Nord.

NATO este decisă să descurajeze Rusia
Astfel, se pare că NATO va aproba săptămâna viitoare cea mai mare revizuire a apărării sale, inclusiv o extindere a forței de 40.000 de militari în stare de alertă și gata să răspundă în caz de criză.

Sursa citată a subliniat că la această concluzie s-a ajuns în urma interviurilor și a ședințelor de informare cu mai mulți ofițeri și diplomați. Planurile de apărare de lungă durată, care nu au primit prea multă atenție înainte de 24 februarie, încep să devină realitate.

Mai multe detalii în acest sens vor fi discutate la Summitul NATO din Spania, organizat în perioada 28-30 iunie. ”Peste noapte, mentalitatea s-a schimbat. NATO se simte acum ca și cum ar fi energizată. Poți simți energia care trece prin sistem”, a declarat un ofițer din cadrul Alianței.

S-a vorbit despre 240.000 de soldați, gata oricând de acțiune
Printre măsurile care se așteaptă să primească undă verde se numără extinderea și schimbarea denumirii Forței de reacție a NATO, care numără 40.000 de membri. Se poate ajunge la 240.000 de soldați, de 6 ori mai mult decât sunt în prezent.

Totuși o sursă NATO a declarat că se discută diverse formule și că extinderea forței de reacție va fi mai mică. De asemenea, se va discuta și despre o mărire a dimensiunii unei misiuni de descurajare a Rusiei de a viza flancul estic și sud-estic al NATO.

Leave A Reply

Your email address will not be published.