Medicii recomandă să bei zeamă de varză acră 7 zile – Iată care sunt motivele și cum te vei simți după o săptămână

Sucul de varză acră este un adevărat elixir pentru sănătate, ajutând la detoxifierea organismului, prevenirea infecţiilor respiratorii, tratarea ulcerelor, afecţiunilor hepatice şi diabetului.
Elixir pentru sănătate

Varza murată conţine o cantitate mai mare de vitamina C decât varza crudă, ceea ce o transformă într-un adevărat paznic pentru sistemul imunitar.

Este singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, cu rol de încetinire a îmbătrânirii şi de protejare al sistemului nervos, prevenind, astfel, pierderile de memorie.

Vitamina U din varză murată este antiulceroasă, cu rezultate excelente în tratarea ulcerului. La fel ca toate alimentele fermentate, zeama de varză murată este o sursă extraordinară de probiotice, în doar 150 de grame de varză murată găsindu-se peste 10 miliarde de bacterii benefice, toate cu rol în întreţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea toxinelor din organism.

Tonic de purificare generală a organismului

Pentru purificarea generală a organismului, se poate consuma jumătate de ceaşcă de zeamă de varză acră, de 2 sau 3 ori pe zi, timp de o săptămână, repetând tratamentul de minimum 2 ori pe an.

Este recomandat sucul de varză acră cu valori mici de sodiu, iar dacă acesta conţine multă sare, poate fi diluat cu apă plată sau amestecat cu suc de fructe parfumate.
Diabet

Se bea câte 1/3 pahar de moare de varză, diluată cu apă, în proporţie de 1:1, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 – 4 ori pe zi, timp de 21 de zile, cu 7 zile pauză, după care tratamentul se poate relua până la îmbunătăţirea stării.

Gastrită cu aciditate scăzută

În litiază biliară, gatrita cu aciditate scăzută, giardioză, se beau câte 150 ml. de zeamă de varză acră, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi, timp de 2 – săptămâni.

Constipaţie
– În 250 ml. de moare se dizolvă 2 linguriţe de sare grunjoasă şi bea dimineaţa, pe stomacul gol. Procedeul se repetă şi a doua zi, dimineaţa, în funcţie de necesitate.

– În 250 ml. moare de varză se adaugă o linguriţă de drojdie sau 4 gr. de cruşin, se amestecă bine, până la dizolvare şi se bea călduţ, dimineaţa, pe stomacul gol.
Avitaminoză şi astenie

Un pahar de moare se amestecă cu un pahar de suc de roşii. Se adaugă în acest amestec 150 ml. apă plată, o lingură de suc de lămâie şi o lingură de miere de albine. Se bea câte 1 pahar, între mese, de 1 – 2 ori pe zi, până la ameliorarea stării.

Hernie ombilicală
O bucăţită de tifon împăturit se îmbibă cu moare de varză, se pune pe zona cu probleme, iar deasupra se aşează o felie de cartof crud. Se apasă uşor şi se bandajează, lăsând compresele să acţioneaze câte 3 ore, în fiecare zi, pe o perioada de minimum 1,5 luni şi maximum 3 luni.

Precauţii

În cazuri de gastrită, pancreatită, ulcer, afecţiuni renale şi hepatice, se va consuma sucul de varză murată fără sare.

Sucul de varză murată este contraindicat celor care suferă de colică de fermentaţie, în timp ce persoanele care suferă de hipo şi hiper-tiroidie, sunt sfătuite să consume în cantităţi mici moarea de varză murată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.