Medic roman: “Ce a facut Nicolae Ciuca, militar fiind”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj in care il descrie pe premierul desemnat, Nicolae Ciuca. Iata mesajul postat pe pagina de Facebook.

“Ce a facut Nicolae Ciuca, militar fiind, si de ce multi nu ii ajung nici la carambul cizmei:

* a facut parte din contingentul UNAVEM-III din partea Romaniei, cu gradul de capitan, cand avea doar 30 de ani. A fost prima misiune a armatei Romane sub egida ONU dupa Revolutia din 1989, in Angola, teatru de razboi.

* a condus Batalionul de infanterie 26, botezat “Scorpionii Rosii” de colonelul Linnington, comandantul ISAF, in Kandahar, Afghanistan, cand avea gradul de maior, si 35 de ani. Asta a insemnat tot, de la misiuni de recunoastere in teritoriu inamic, operatiuni speciale, pana la lupta cu fortele insurgente.

* a facut parte din contingentul K-FOR in Kosovo, cu g-ral. Tomita Tomescu.

* a condus din nou, in Irak, Batalionul “Neagoe Basarab”, parte a contingentului italian deplasat in zona Eufratului, in lupta cu fortele siite paramilitare ale lui Muqtada al-Sadr, sub comanda generalului Chiarini, si a participat inclusiv la “batalia podurilor” de la Nassyriah din mai, 2004. Avea 37 de ani.

Omul a mirosit a praf de pusca. Da, Romania are multi generali. Dar Romania are putini patrioti. Printre ei, cu voia dumneavoastra, generalul in rezerva, Nicolae Ciuca.

Restul comentariilor sunt baliverne.

PS: primesc urmatorul mesaj de la un oftier de cariera, inca activ, dupa cele scrise mai sus:

”Aveam 18 ani si doua luni cand am depus Juramantul Militar.Imi aduc aminte perfect cum a sunat din piepturile a peste sase sute de oameni:

“Jur credinta Patriei mele, Romania!

Jur sa-mi apar Tara chiar cu pretul vietii!”

Erau anii de dupa Revolutie, salbaticii ani ‘90, cand multi alergau pe la medici sa isi inventeze platfus sau alte afectiuni pentru a fi declarati inapti pentru satisfacerea stagiului militar. Cand multi isi faceau planuri sa plece de tot, unii au si facut-o, dezamagiti probabil de originalitatea democratiei noastre ori pur si simplu in cautarea unui trai mai bun.

Noi, cei 600, si altii ca noi, am ales o institutie militara de invatamant, punandu-ne in slujba Tarii. Cei mai multi activeaza si azi in sistemul de ordine publica si siguranta nationala. Unii s-au stins mult prea devreme si au plecat dintre noi.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgdiaconu1704%2Fposts%2F10165793796650361&show_text=true&width=500

Leave A Reply

Your email address will not be published.