Masca redevine OBLIGATORIE

Pentru a proteja populaţia împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus în toamnă, guvernul federal de la
Berlin ia în considerare o nouă cerință generală de purtare obligatorie a măştii, începând cu luna octombrie.

Publicaţia Welt am Sonntag citează surse guvernamentale de la Berlin, care specifică faptul că mască nu va trebui purtată doar în transportul public, unități medicale și casele de bătrâni,

ci și în unităţile care desfăşoară comerț cu amănuntul și gastronomie. O extindere a purtării acesteia în şcolile din Germania este încă în discuţie, mai spune sursa.

Potrivit raportului, planul funcționează sub așa-numita „regulă O-O”. Această „regulă din Octombrie până la Paște (n.r. – Ostern, în lb. germ.)” era aplicată până acum în principal din zona siguranței rutiere și înseamnă că șoferii ar trebui să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă pentru această perioadă.

La o conferință de presă comună cu vicepreședintele Institutului Robert Koch, Lars Schade, ministrul sănătății din Germania, Karl Lauterbach, nu a dorit să comenteze acest plan. Cu toate acestea, el a descris măsuri precum purtarea măștii și vaccinarea drept „anvelopele noastre de iarnă”. Surse Die Welt insistă însă că el discută acest plan în spatele uşilor închise, împreună cu ministrul federal al justiției.

Lauterbach a spus că punctele cheie de prevenire a răspândirii unui nou val ar trebui formulate „înainte de vacanța de vară”, care începe la sfârşitul lui iulie în Germania. Acestea includ, de asemenea, o campanie de vaccinare cu diferite vaccinuri și un concept pentru utilizarea mai direcționată a medicamentelor la persoanele cu Covid. „Scopul este foarte clar că vrem să începem toamna mai bine decât am putut să facem anul trecut și în anul anterior”, a spus ministrul.

Regulile aplicabile în prezent ale Legii privind protecția împotriva infecțiilor cu coronavirus din Germania expiră pe 23 septembrie. Acestea conțin doar câteva așa-numite măsuri de protecție de bază.

Leave A Reply

Your email address will not be published.